Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 22 Mart 2017 - 00:38 Yorum: 0

"Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" Projesi

Çanakkale'de, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında Çanakkale'de düzenlenen programda, Fetullahçı...

'Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar' Projesi

Çanakkale'de, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında Çanakkale'de düzenlenen programda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin bertaraf edilmesinde büyük katkı gösteren gaziler ve şehit yakınları yaşadıklarını anlattı.

İÇDAŞ Kongre Merkezi Seyit Onbaşı Toplantı salonunda sanatçı ve oyuncu İsmail Hakkı Ürün'ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, şehitler için Saygı Duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra program kumdan resim sanatçısı Veysel Çelikdemir'in sunduğu "15 Temmuz" temalı gösteriyle sürdü. 15 Temmuz gazileri Orçun Şekercioğlu, Hacer Konuş ve Abdullah İrgin hain darbe girişimde yaşadıklarını anlattı.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaralanarak gazi olan Orçun Şekercioğlu, olayı ilk haber aldığında, arkadaşlarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konutunun bulunduğu Kısıklı'ya hareket ettiğini, burada yeterli tertibat alındıktan sonra işgal edilmeye çalışılan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gittiğini ifade etti. Köprüye vardıklarında darbecilerin halka ateş etmeye başladığını belirten Şekercioğlu, köprünün etrafından topladıkları taşlarla hücuma geçtikleri sırada vurulduğunu söyledi. Şekercioğlu, 15 Temmuz'un ölüme gül bahçesine yürür gibi yürüyenlerin zaferinin gecesi olduğunu da ifade etti.

Genelkurmay Başkanlığı önünde darbeci askerlere engel olmaya çalışan Abdullah İrgin, kendisinin Muşlu, eşinin ise Çanakkaleli olduğunu ve Edirne'de yaşadıklarını, 15 Temmuz gecesi ise tesadüfen Ankara'da bulunduğunu belirtti.

15 Temmuz gecesi milletin şehadete koştuğunu ifade eden Abdullah İrgin, "Bunların o gece tek derdi bizim bayrağımızı indirmek, ezanımızı dindirmek, vatanımızı bölmekti. Bunların o gece tek istedikleri bir şey vardı. Bizim topraklarımızdı. Ben her zaman söylüyorum. Bir toprak için bu kadar şeye gerek yoktu. Biz Türk milleti olarak bonkör bir milletiz. İstedikleri toprak olsun. Gömeriz istedikleri yere. Nereye isterlerse oraya gömeriz. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Ne Kürtlüğümü inkar ederim. Nede Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğumu inkar ederim. Bunlar tezgahtır. Bizi Türk, Kürt kavgası ile bölmeye çalıştılar. Bunlar şimdi de siyasi kavgalarla bizi bölmeye çalıştılar. Bir insan dua eder mi ya. Ben yıllardır dua ediyordum. Keşke bir dış devletle savaşa girsek de bu halk tekrar bütünleşse, bu Çanakkale ruhu tekrar gelse. 15 Temmuz bizim Çanakkale ruhumuzu hortlattı. Bizim hiç kimseyle bir derdimiz yok. Onlar kendilerine bela aldılar. Bu saatten sonra şunu bilsinler. Hala o Pensilvanya'daki soytarıya gönül veren varsa, onun izinden giden varsa, şunu unutmasın. Kısasa kısas hakkımızdır. Bunu da böyle bilsinler" diye konuştu.

"Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" Projesi

"Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" Projesi

"Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" Projesi

"Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" Projesi

"Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" Projesi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber