Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 18 Mart 2015 - 18:18 Yorum: 0

"Tecrübe Konuşuyor Projesi" Antalya'da

Şarkıcı Baha ve milli sporcu Ömer Kemaloğlu, üniversite öğrencilerine tecrübelerini anlattı

'Tecrübe Konuşuyor Projesi' Antalya'da

ANTALYA (AA) - Her ilde tecrübeli isimlerle gençleri buluşturan "Tecrübe Konuşuyor Projesi" kapsamında Antalya'da şarkıcı Baha ve milli sporcu Ömer Kemaloğlu, üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi konferans salonunda Erdoğan Arıkan moderatörlüğünde gerçekleşen programa katılan karate Büyükler Türkiye Şampiyonu ve Avrupa ikincisi Kemaloğlu, yumruk ve tekmeyle konuşan bir insan olarak topluluk önünde konuşmaktan dolayı oldukça heyecanlandığını söyledi.

Çocukluğunda dövüş sporlarına meraklı olduğunu dile getiren Kemaloğlu, filmlerde gördüğü hareketleri evde kanepenin üzerinde, dışarıda ise arkadaşlarında uyguladığını kaydetti.

Bir gün çıkan kavgada dövüştüğü çocuğunun anne ve babasının, kendisini babasına şikayet ettiğini anlatan Kemaloğlu, şöyle konuştu:

"Babam da kavga etmemden bezmişti. Beni bir spora göndermeye karar verdi. Evimizin yanında İstanbul Büyükşehir Belediyesinin açtığı bir kulüp vardı. Orada yapabileceğim tek branş karate idi. Karateye başladım. Karateye başladıktan sonra hayatım boyunca dışarıda hiç kavga etmedim. Babam da rahatladı."

Kemaloğlu, karatenin sanıldığı kadar "vurdulu kırdılı" bir spor olmadığını vurgulayarak, yumruk ve tekme atılırken darbe gelmediğini, sadece temas edildiğini, sert vuruş yapıldığı zaman ise ceza alındığını belirtti.

Kemaloğlu, moderatör Arıkan'ın, karatenin olimpik bir spor olması konusundaki çalışma ile ilgili sorusu üzerine "Karatenin doğdu ülke Japonya. 2020 olimpiyatları da Japonya'da olduğu için karatenin olimpik dallar arasına alınması amacıyla büyük baskı yapıyor. Önümüzdeki 2-3 ay içerisinde bunun kararı açıklanacak. Büyük bir heyecanla bu kararı bekliyoruz" dedi.

Karatenin olimpiyatlarda bulunmamasının Türkiye için kayıp olduğuna dikkati çeken Kemaloğlu, olimpiyatlara alınması halinde çok fazla madalya alabileceklerini ifade etti.

- Futbolcuyken şarkıcı oldu

Şarkıcı Baha ise 14-15 yaşlarındayken Petrol Ofisi takımının seçmelerine katıldığını, diğer çocuklardan daha çelimsiz olmasına karşın kazandığını, ilk çıktığı maçta da üç gol attığını söyledi.

Futbolda profesyonelliğe kadar yükseldiğini dile getiren Baha, 8 yıl süren futbolculuk hayatının ardından Galatasaray'a transferinin gündemde geldiği dönemde futbolu bıraktığını, daha önce kazandığı Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümünde eğitimini tamamladığını anlattı.

Kemaloğlu ve Baha, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber