Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 16 Ekim 2016 - 11:08 Yorum: 0

TED Şanlıurfa Kolejinin resmi açılışı yapıldı

Şanlıurfa'da bu yıl eğitim ve öğretime açılan TED (Türk Eğitim Derneği) Şanlıurfa Kolejinin resmi açılışı görkemli ve geniş katılımlı törenle...

TED Şanlıurfa Kolejinin resmi açılışı yapıldı

Şanlıurfa'da bu yıl eğitim ve öğretime açılan TED (Türk Eğitim Derneği) Şanlıurfa Kolejinin resmi açılışı görkemli ve geniş katılımlı törenle gerçekleştirildi.

TED'in 100 derslikli ve sosyal donatılarıyla göz alıcı kampüsünde gerçekleştirilen açılış törenine, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Mehmet Kasım Gülpınar, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Timuroğlu, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Vali Yardımcıları Uğur Sezer, Ufuk Akıl ile okulun kurucusu eski milletvekili ve iş adamı Muzaffer Çakmaklı ile çok sayıda davetli katıldı.

TED'i Şanlıurfa'ya kazandıran Muzaffer Çakmaklı, Kurucu Temsilcisi Aysun Çakmaklı ve Okul Müdürü Arif Kemal Şamat ile konukları kapıda karşıladı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, okulun konferans salonundaki törenin açılışındaki konuşmasında, ildeki eğitim düzeyine dikkati çekerek,"Maalesef Şanlıurfa'mız eğitim grafiğinde son sıralarda. Ben bunu üzülerek söylüyorum. Ancak, böylesi güzel ve tam donanımlı okullar kentimize kazandırıldıkça eğitim seviyesi de elbette yükselecektir" dedi.

Yatırımcılara çağrı

Hükümetin eğitim konusunda Şanlıurfa'da gerçekleştirdiği yatırımlardan da söz eden Tuna, her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini vurguladı. Tuna, "Şanlıurfa'da son yıllarda eğitim alanında özel sektörün güzel yatırımları var. Bunu memnuniyetle izlemekle birlikte daha fazla olmasını da arzu ediyoruz. Biz de ilin yöneticileri olarak eğitim alanında yatırım yapanlara her türlü kolaylığı gösteriyoruz. Bu yatırımlarla kentimizi eğitim düzeyi sıralamasında arzu ettiğimiz noktaya taşıyacağımızı umut ediyorum" dedi.

Vali Tuna, Şanlıufra'da özel bir üniversite bulunmadığına da dikkati çekerek, işadamlarına bu alanda da yatırım yapmaları çağrısında bulundu. Tuna, TED Şanılıurfa Kolejini kente kazandıran TED yöneticileri ve işadamı Muzaffer Çakmaklı'ya teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

'Eğitimle güçlü Türkiye'

Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri de eğitimin taşıdığı anlama dikkati çektiği konuşmasında, "Hükümetimizin en büyük hedefi insanlarımızın eğitimden eşit bir şekilde faydalanmasıdır. Ülkemizin eğitim kalitesi yükseldikçe, insanlarız eğitimden eşit şekilde faydalandıkça yarınlarımız bugünden daha güçlü olacaktır" dedi.

Cevheri, TED Şanlıurfa Kolejinin hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Gülpınar, geleceğin protokolünü selamladı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Kasım Gülpınar ise kendi öz değerlerini koruyarak, batının uygarlığını sindiren, özgüvenli nesillerin önemine vurgu yaptı. Gülpınar, töreni izleyen öğrencilerin geleceğin protokol üyeleri olduğunu belirterek, "Geleceğin protokolünü şimdiden sevgiyle selamlıyorum" ifadelerine yer verdi.

Gülpınar, toplum olarak en büyük sorunun önyargı ve empati kuramamak olduğunu belirterek, "Buradaki konuşmalardan şunu anladım ki, gelecek nesillerimiz burada tam donanımlı yetişecek" şeklinde konuştu.

Okulu Şanlıurfa'ya kazandıran kurucu Muzaffer Çakmaklı'ya da "Neden geç kaldınız?" diye soran Gülpınar, Çakmaklı ile katkıda bulunan herkesi yürekten kutladığını kaydetti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de konuşmasında, TED'i Şanlıurfa'ya kazandıran, emeği geçen herkese teşekkür ederek, tam donanımlı eğitimle yetişen nesillerin önemine vurgu yaptı. Çiftçi, gelecek nesilleri, değerleriyle, inançlarıyla yetiştirmenin ülkenin kalkınmasına destek vermek anlamına geldiğine dikkati çekti. Çiftçi, TED kurucularını kutlayarak, TED'in kent eğitimine yeni bir soluk getireceğini kaydetti.

Pehlivanoğlu'ndan anlamlı sözler

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise konuşmasında, Türkiye Cumhuriyetinin eğitimdeki ilk sivil toplum örgütü olan derneğin genel başkanı olmaktan duyduğu gururu dile getirerek, konuşmasına başladı.

Türkiye'nin modernleşmesi için eğitimin vazgeçilmez önemine inanmış olan Büyük Önder Atatürk'ün 1 Kasım 1925'de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışında yaptığı konuşmada, eğitimde hedeflenen seviyeye ulaşmak için özel girişimin çalışmalarına ihtiyaç olduğunu dile getirdiğini anımsatan Pehlivanoğlu, "Türk Eğitim Derneği, bu temel vizyon doğrultusunda, 31 Ocak 1928 tarihinde doğmuş ve 12 Aralık 1939 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Kamuya Yararlı Dernek statüsü edinmiştir. İlk adı "Türk Maarif Cemiyeti" olan Derneğimiz, 1946 yılından itibaren, "Türk Eğitim Derneği" adı altında çalışmalarını başarıyla sürdürmektedir" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'nın "Peygamberler Şehri" sıfatına vurgu yapan Pehlivanoğlu, "Bu güzel şehir, doğusu ile batısı ile güneyi ve kuzeyi ile güzel vatanımızın bir parçasıdır. Şehitlerimizin kanı ile sulanmış ay yıldızlı bayrağımız onurumuz ve gururumuzdur. Ama bir başka onurumuz vardır ki onlar da gelecek nesillerimizdir. Bu topraklar için canını vermiş şehitlerimize haklarını helal ettirmek istiyorsak geleceğe güçlü nesiller yetiştirmek zorundayız. Bu güç de ancak ve ancak eğitimle olur" diye konuştu.

Değerleri olmayan toplumların yaşayamayacağını belirten Pehlivanoğlu, konuşmasını devamında," 21. Yüzyılda dünyada önder olmak için gelecek neslimizin de donanımlı olması lazım. Biz TED olarak bu güzel vatanın eğitimde kurduğu ilk sivil toplum kuruluşu olarak hedefimiz budur. Ülkemizin dört yanında okullar açmak ve ülkemizi önder bir ülke haline getirmektir. Yoksullar için eğitimin olmadığı ülkede adaleti sağlayamazsınız. Akıllı öğretmene ihtiyacınız varken akıllı tahta ile eğitimi çözemezsiniz. İster Urfa'nın köyünde isterseniz İstanbul'un rezidansında olsun evlatlarımıza adaletli eğitim vermek zorundayız. İmkanı olmayanların, yani yoksullarımızın ileriye gidebileceği tek yer eğitimdir. Biz dünya ile rekabet edeceksek, bu rekabeti yapabilecek nesiller yetiştirmek zorundayız. Bu herkesin sorumluluğudur. Sorumluluğunu yerine getirmeyenlerin hakkı olamaz.

Çocuklarımızı test ile tost arasına sıkıştırmamaktır eğitimdir. Biz TED olarak hep dershane sisteminin bu ülkeyi sömürdüğünü söyledik. Bu da ortaya çıktı. Şimdi yine şunu söylüyoruz, ayrıştırma yerine bütünleştirme eğitimle olur" ifadelerine yer verdi.

Pehlivanoğlu, Şanlıurfa'da TED'in eğitim meşalesini yakmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, sözlerini tamamladı.

İyi eğitim, mutlu nesil

TED Şanlıurfa Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat ise heyecan verici bir gün yaşadıklarını belirterek başladığı konuşmasında, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ün, "Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır, ya da esaret ve sefalete terk eder" sözünü hatırlattı.

Eğitimin, toplumun gelişmesini sağlayan, ekonomik kalkınmayı destekleyen, mili ve manevi değerlerimizi koruyarak gelecek nesillere aktaran süreç olduğunu vurgulayan Şamat, "Biz TED mensupları olarak bu anlayışla çalışıyoruz" dedi.

Eğitim denilince neyin anlaşılması gerektiğini bir anekdotla açıklayan Şamat, "12 yaşındaki bir ortaokul öğrencisi, yazılı sınavda "ileride ne olmak istiyorsunuz?" şeklindeki soruya "mutlu olmak" diye yazıyor. Öğretmeni, öğrencisine "sanırım soruyu anlamadın, cevabı tekrar düşün" diyor. Aslında, eğitim denilince tam olarak ne anlamamız gerektiği bu cevapta gizli" şeklinde konuştu.

TED ailesi olarak sadece akademik değil, hayat başarısı da yüksek, mutlu nesiller yetiştirmek istediklerine vurgu yapan Şamat, "Özgüveni yüksek, ulusal ve manevi değerlerine bağlı, evrensel bakış açısına sahip, sadece ekodemik değil hayat başarısı yüksek çocuklar yetiştirme hedefiyle yola çıktıklarını ifade etti.

Atatürk ilkelerine bağlı, ulusal ve manevi değerleri içselleştirmiş, yüksek ahlaklı, dünya vatandaşı olma vizyonuna sahip, en az bir yabancı dil bilen nesillerin TED kolejinde yetiştirildiğini belirten Şamat, "Dünya, perde açılırken senaryo değiştirmeye hazır olan insanların dünyası. Böyle bir dünyada milli ve manevi değerlerimizi, tarihsel ve kültürel hassasiyetlerimizi benimseyen, ailesini, illetini, devletini seven, bilimin ışığında hayatına yön veren nesiller yetiştirmek hedefimizdir" diye konuştu.

Okul Müdürü Arif Kemal Şamat, sık sık alkışlarla kesilen konuşmasını, "TED'in yeni meşalesi okulumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır çalışkan olmak" diye tamamladı.

Açılış pastası kesildi

Konuşmaların ardından TED Şanlıurfa'nın açılışına özel hazırlanan pasta, törene katılan protokol ve öğrenciler tarafından kesildi. Müzik dinletisi, bale gösterisi ve öğrencilerin skeçleriyle renklenen tören, dev boyuttaki TED logosuyla açılış anısına özel fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Temeli 2015 yılında atılan TED Şanlıurfa Koleji bir yıl gibi kısa bir sürede dev kampüsü hizmete açtı. 18 bin 341 metrekare kapalı, 3 bin 208 metrekare açık olmak üzere toplam 21 bin 549 metrekarelik alan üzerinde kurulan TED Şanlıurfa Koleji 100 derslikten oluşuyor.

Kolejde, modern dersliklerin yanı sıra, fen ve teknoloji laboratuvarları, kimya, biyoloji ve fizik laboratuvarları, 3D salonu, yüzme havuzu, kapalı spor salonu, 420 kişilik konferans salonu, halı saha, bilgisayar ve görsel sanatlar atölyeleri, müzik atölyesi ile teknoloji ve tasarım atölyeleri yer alıyor.

TED Şanlıurfa Kolejinin resmi açılışı yapıldı

TED Şanlıurfa Kolejinin resmi açılışı yapıldı

TED Şanlıurfa Kolejinin resmi açılışı yapıldı

TED Şanlıurfa Kolejinin resmi açılışı yapıldı

TED Şanlıurfa Kolejinin resmi açılışı yapıldı

TED Şanlıurfa Kolejinin resmi açılışı yapıldı

TED Şanlıurfa Kolejinin resmi açılışı yapıldı

TED Şanlıurfa Kolejinin resmi açılışı yapıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber