Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın
Sami Er
Eğitim 01 Ekim 2016 - 15:33 Yorum: 0

TED Üniversitesi- Çankaya Belediyesi öğrenci yurdu açıldı

Çankaya Belediyesi ve TED Üniversitesi işbirliği ile yapılan 420 yatak kapasiteli öğrenci yurdu, düzenlenen törenle açıldı.

TED Üniversitesi- Çankaya Belediyesi öğrenci yurdu açıldı

Çankaya Belediyesi ve TED Üniversitesi işbirliği ile yapılan 420 yatak kapasiteli öğrenci yurdu, düzenlenen törenle açıldı. Çankaya belediye Başkanı Alper Taşdelen, "AVM'lerin, iş merkezlerinin, rezidansların yükseldiği, Yani rantın en yüksek olduğu bir bölgede biz arsamızı gençlerimize verdik. Çünkü biliyoruz ki bir ülke için en iyi yatırım gençliğine yaptığı yatırımdır" dedi.

Belediye-üniversite işbirliği adına örnek proje olan TED Üniversitesi-Çankaya Belediyesi Öğrenci Yurdu düzenlenen törenle açıldı. Ev sahipliğini Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen ve TED Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu'nun yaptığı açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclisi Üyeleri, milletvekilleri, TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tarımcılar, öğretim görevlileri ve çok sayıda vatandaşın yanı sıra yurtta kalan öğrenciler katıldı.

Açılış töreni öncesi konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "AVM'lerin, iş merkezlerinin, rezidansların yükseldiği, Yani rantın en yüksek olduğu bir bölgede biz arsamızı gençlerimize verdik. Çünkü biliyoruz ki bir ülke için en iyi yatırım gençliğine yaptığı yatırımdır" dedi.

Taşdelen: "Özgür gençlik istiyoruz"

Taşdelen sözlerine şöyle devam etti: "Biz özgür, düşünen, sorgulayan, ülkesi için kaygılanan, kandırılmayan, tarikat liderlerinin, din tacirlerinin peşinden gitmeyecek, Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, evrensel insan haklarını sahiplenen bir gençlik istiyoruz. Ama sadece istemiyoruz bunun için çalışıyoruz. Çocuklarımız geleceğe çağdaş ve bilimsel eğitimle hazırlanabilsin diye ilk adımlarını attıkları kreşlerimizin sayısını artırdık. 11 kreş ve 4 etüt merkezimizin yanı sıra Ekim ve Kasım ayında 2 kreşimizin daha temelini atıp, Aralık ayında da yeni bir kreşimizin açılışını yapacağız. Geçen yıl 70, bu yıl da 88 okulumuzda, öğrenciler daha temiz ve sağlıklı bir ortamda eğitim alabilsinler diye yenilemeler yaptık. Çocuklarımız okusun aydınlansın diye bilimi, bilim adamlarını, sanatı, edebiyatı öğreten Çankaya Çocuk Kitapları serisi hazırladık ve çocuklarımıza 250 bin adet kitap ulaştırdık. Çankaya'nın Filizleri Projesi ile 137 üniversiteli gencimize ayda 300 TL burs imkanı sağladık; iki bine yakın üniversiteli gencimize ev eşyası temin ederek destek verdik. Biz bunları yapmaktan onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz. Çünkü Mustafa Kemal'in gençliği sorandır, sorgulayandır, düşünendir. Bu nedenle onun yolundan gidenler aldatılmaz, yanıltılmaz, kandırılmaz".

3 ayda 27 açılış

Çankaya Belediyesi'nin son 3 ayı 27 açılış ve temel atma töreni ile geçireceği bilgisini de paylaşan Taşdelen, "Halkımızın refahı ve huzuru için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz" dedi.

TED Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da yaptığı konuşmada, "TED ailemizin bir ferdi olan Çankaya Belediye Başkanımızı Alper Taşdelen ile yaptığımız bu yurt üniversitemize büyük güç verdi. Başta Taşdelen olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Tekin Bingöl de, Türkiye'de öğrencilerin temel sorunu olan barınmaya ilişkin Çankaya Belediyesi'nin ve TED Üniversitesini bu işbirliğinden ötürü kutladı.

10 ayda tamamlandı

Mustafa Kemal Mahallesi'nde bulunan yurt 420 yatak kapasiteli. Kız ve erkek öğrencilere hizmet edecek yurt iki bloktan oluşuyor. Yapımı 10 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan yurdun içerisinde; çalışma salonu, sosyal alan, revir, yemekhane gibi her türlü alan bulunuyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber