Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 21 Ekim 2014 - 16:53 Yorum: 0

TEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Taşdemir, Erzincan'da

Taşdemir: "Özel sektörü eğitmek ve iş kazalarını daha az seviyeye, minimuma çekmek için eğitimlere sürekli devam edeceğiz"

TEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Taşdemir, Erzincan'da

ERZİNCAN (AA) - Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Taşdemir, "Özel sektörü eğitmek ve iş kazalarını daha az seviyeye, minimuma çekmek için eğitimlere sürekli devam edeceğiz" dedi.

Taşdemir, TEDAŞ Erzincan Eğitim Merkezi'nde düzenlenen "Eğitim Şurası"nda yaptığı konuşmada, TEDAŞ Genel Müdürlüğü bünyesinde 4 eğitim merkezi bulunduğunu söyledi.

Erzincan'da gerçekleştirilen bu şurada 2014 yılı eğitim faaliyetlerinin değerlendirildiğini ve 2015 yılı müfredatının belirlendiğini ifade eden Taşdemir, bu müfredatın ilgili personele verileceğini belirtti.

 

İş kazalarının azaltılması için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Taşdemir, şunları kaydetti:

"Performans Yönetim Daire Başkanlığı içerisinde İş Sağlığı İş Güvenliği Müdürlüğümüz var. Her ay iş kazalarıyla ilgili eğitimler yapılmakta ayrıca biliyorsunuz bizim TEDAŞ Yönetmeliğinde şöyle bir ibare var; 'ağır işlerde çalışanlar yani elektrik kısmında çalışanların hepsi her yıl iş güvenliği eğitimlerinden geçirilir'. Özel sektörde çalışan arkadaşlar, EKAT belgesi (Elektrik kuvvetli akım tesislerinde yüksek gerilim altında çalışma izin belgesi) dediğimiz bu belgelere başvurduğunda, yani EKAT belgesi alma zorunluluğu olan elemanlarda bunlarda iş güvenliği eğitimi veriliyor. Performans Yönetim Daire Başkanlığımızın bu hususta bir araştırması var, yani özel dağıtım şirketlerinde iş kazalarına uğrayan arkadaşlarla ilgili araştırması var. (İş kazalarında) Bir artış söz konusu, tabii ki bunun da önüne geçmek için biz tamamen kendimizi artık özel sektöre adapte etmek, özel sektörü eğitmek ve bu iş kazalarını daha az seviyeye, minimuma çekmek için eğitimlere sürekli devam edeceğiz."

 

- TEDAŞ yabancılara da eğitim verecek

TEDAŞ'ın 4 eğitim merkezinde yurt dışından gelecek kişilere de eğitim verileceğini ifade eden Taşdemir, "Performans Yönetim Daire Başkanlığı, yurt dışına eğitim verilmesi hususunda bazı anlaşmalara vardı. Sudan, Irak, Libya, Mısır gibi ülkelerden kişiler, bizim eğitim merkezlerimizi ziyaret etti. Biz, buralarda vermiş olduğumuz eğitimleri gelecekte, önümüzdeki yıl onlara da vereceğiz. Yani Erzincan Eğitim Merkezi'nde de yurt dışından gelen personele eğitim verilecektir" dedi.

Bu arada, farklı illerden gelen personele, Erzincan Eğitim Merkezi'nde teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor. Personel, elektrik direklerinin üzerinde dengede duruş eğitimine de tabi tutuluyor. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber