Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 30 Ağustos 2014 - 12:23 Yorum: 0

Tedavi edilen kızıl şahinler doğaya bırakıldı

Iğdır'da yaralı halde bulunan 3 kızıl şahin, bir buçuk ay süren tedavinin ardından iyileştirilerek tekrar doğaya bırakıldı

Tedavi edilen kızıl şahinler doğaya bırakıldı

IĞDIR (AA) - Iğdır'da yaralı halde bulunan 3 kızıl şahin, bir buçuk ay süren tedavinin ardından iyileştirilerek tekrar doğaya bırakıldı. 

Tuzluca ilçesindeki vatandaşların ağaç kenarında yaralı halde bulduğu 3 kızıl şahin, Iğdır Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'ne bağlı veterinerlerce tedavi altına alındı. 

Veterinerler tarafından özenle beslenerek yeniden uçabilir hale gelen şahinler, Iğdır Valisi Davut Haner ile Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu tarafından bulundukları bölgede yeniden doğaya salındı. 

Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şahinleri ilk bulduklarında uçamaz duruma düştüğünü söyledi. 

Beslenemedikleri için bitkin düşen şahinlerin ölmek üzereyken bulunduğuna işaret eden Türkoğlu, "Hemen tedavi altına aldık. 1.5 ay boyunca onlara çok iyi baktık ve güzel besledik. Artık sağlıklı durumdalar ve rahat bir şekilde uçabiliyorlar. Bundan dolayı çok mutluyuz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber