Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 27 Şubat 2015 - 10:53 Yorum: 0

Tekerlekli sandalyeyle sınırı geçti

Esed birlikleriyle, muhalifler arasında çatışmalar şiddetini arttırırken, yaşadıkları yerleri terk ederek Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin kaçışı sürüyor

Tekerlekli sandalyeyle sınırı geçti

HATAY (AA) - Esed birlikleriyle, muhalifler arasında çatışmalar şiddetini arttırırken, yaşadıkları yerleri terk ederek Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin kaçışı sürüyor. Bedensel engelli Hüseyin Ahmar da canını kurtarmak için tekerlekli sandalyeyle sınırı geçenlerden.

İdlib'teki çatışmalardan kaçarak tekerlekli sandalyesiyle tek başına Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısına ulaşan bedensel engelli 29 yaşındaki Hüseyin Ahmar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İdlib'te çatışmaların yoğunlaştığını ve canını kurtarmak için Türkiye'ye sığındığını söyledi.

Ailesinden birçok kişinin çatışmalarda hayatını kaybettiğini belirten Ahmar, "Saldırıların yaşandığı evimin çevresinde her an ölüm korkusu vardı. Ben de bir yakınımın yardımıyla bulduğum kamyonete binerek yaklaşık 20 kilometrelik mesafenin ardından Türkiye'ye sınırına geldim. Buradan tek başıma sınırı geçerek Türkiye'ye ulaştım" diye konuştu.

Tekerlekli sandalyesiyle Cilvegözü Sınır Kapısını geçen Ahmar, Türkiye'de olduğu için mutlu olduğunu belirtti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber