Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 03 Eylül 2016 - 12:43 Yorum: 0

Tekirdağ Birlik Vakfı’nda basın toplantısı düzenledi

Birlik Vakfı Tekirdağ Şubesi'nde, 26 sivil toplum örgütü tarafından oluşturulan "Tekirdağ Sivil Toplum Platformu" adına basın toplantısı düzenlendi.

Tekirdağ Birlik Vakfı’nda basın toplantısı düzenledi

Birlik Vakfı Tekirdağ Şubesi'nde, 26 sivil toplum örgütü tarafından oluşturulan "Tekirdağ Sivil Toplum Platformu" adına basın toplantısı düzenlendi.

Tekirdağ Birlik Vakfı Başkanı Av. İrfan Koca, Kurban Bayramı öncesi basın mensuplarının bayramını kutlamak, vakfın yaptığı faaliyetleri basınla paylaşmak ve son günlerde artan terör olaylarını kınadıklarını belirten bir telin yayınlamak için toplantı düzenlediklerini belirtti.

Tekirdağ'da sivil toplum kuruluşlarının bireysel çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Av. İrfan Koca, "Sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmeleri mümkün olmuyor. Bununla ilgili ne yapabiliriz diye düşündük. Dedik ki, "biz sivil toplum örgütlerini bir platform altında birleştirmek için girişimde bulunalım" inşallah başarılı olur. Şimdilik yaptığımız çalışmalarla 26 tane STK bir araya geldi ve bir platform oluşturduk. Amacımız diğer STK'ları da bir araya getirmek hatta bunun içerisine ilçeleri de dahil ederek Tekirdağ'daki tüm STK'ların içerisinde olduğu bir platform oluşturabilmek. İstiyoruz ki, tek tek herkesin cılız ses çıkartmasındansa, bir araya gelip bir platform oluşturup gür ses çıkartmak. Eleştiri yapacaksak veya bir etkinlik, faaliyet yapacaksak bunları hep beraber tek elden yapmak, niyetimiz o" dedi.

Av. İrfan Koca, konuşmasının ardından, Tekirdağ Sivil Toplum Platformu adına terörü lanetleyen basın metnini okuyarak şu ifadeleri kullandı:

"15 Temmuz gecesi darbeye karşı bu milletin tuttuğu saflar daha güçlü bir şekilde yerinde durmakta ve meydanlarda başlayan, nöbetimiz evlerimizde, iş yerlerimizde devam etmektedir. Biz de sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, "Topunuz gelin, bütün güçlerinizle gelin, bu ordu 600 bin kişilik değil, 79 milyonluk ordudur ve bu ordu hepinizi bozguna uğratmaya muktedirdir" diyoruz. Osmanlı Devleti'nin devamı olan Türkiye Cumhuriyetinin, Osmanlı bakiyesi olan bu topraklarda yaşayan kardeşlerimizin, karşı karşıya kaldığı terör ve çatışma ortamlarını planlayan, ABD'nin yeni dünya düzenine karşı durarak, emperyalist oyunlara karşı devletimizin bölgesel ve küresel güç olma yolundaki ilerleyişini ve cesaretini gururla takip ediyor ve destekliyoruz. Bizler, Tekirdağ Sivil Toplum Platformu olarak 15 Temmuz ve sonrasında olduğu gibi, bundan sonra da daima devletimizin ve milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz, Bizlerden beklenen, her türlü insiyatifi hiç tereddüt etmeden alacağımız konusunda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye'nin ve Türk milletinin birliğine yönelen hain terör örgütlerini, destekçilerini ve terörün her türlüsünü lanetliyor, vatanı, bayrağı ve mukaddesatı için canını veren aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz."

Av. İrfan Koca'nın terörü lanetleyen metni okumasının ardından basın toplantısı sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber