Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 15 Ekim 2016 - 11:03 Yorum: 0

Tekirdağ palamuda doydu

Son yılların en bereketli balıkçılık sezonunun yaşandığı bu günlerde, balıkçılıkta önemli illerden biri Tekirdağ'da vatandaşlar palamuda doydu.

Tekirdağ palamuda doydu

Son yılların en bereketli balıkçılık sezonunun yaşandığı bu günlerde, balıkçılıkta önemli illerden biri Tekirdağ'da vatandaşlar palamuda doydu. Balıkçılar özellikle palamut avcılığının çok bereketli geçtiğini belirtirken, vatandaşlar da tanesi 5-10 lira arasında olduğu için bol bol palamut yediklerini söyledi.

Süleymanpaşa'da Balıkçı Barınağı'ndaki dükkanında taze balık satışı yapan Hasan Erol, yaptığı açıklamada, bu sezonun balıkçılık açısından çok bereketli geçtiğini belirterek, "Önceki yıllara göre bu sene palamut bol oldu. Geçen sene palamudun tanesi 35 liraydı, bu yıl daha uygun. Palamut gidiyor. İriliğine göre fiyatı değişiyor yani. Ama tabi ki palamudun bu kadar bol olması, hamsinin olmamasına işarettir. Palamudun yemi hamsidir yani. Bu senede hamside biraz sıkıntı çekeceğiz gibi bir durum gözüküyor. Ona istinaden istavrit bile biraz zayıf geçiyor. Ama palamut dersek, halkımız palamut yedi bu sene. Palamuda doydu ama bu bolluğun birde yokluğu olacağının habercisidir yani. Yine nasip, kısmet diyelim seneye artık göreceğiz" diye konuştu.

"Tanesi 5 lira, 3 tanesi 10 lira"

Seyyar olarak palamut satışı yapan Mehmet Güler ise, "Bu sene balıklar bol, Cenabı Allah vermiş bize, insanımız yesin, vatandaşımız yesin diye. Palamut çok ucuz tane 5 liraya kadar, 3 tanesi 10 liraya kadar düştü yani. Alıyor vatandaşımız, dolaplar doldu. 40 gündür satışlar devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Bu yıl palamut bolluğu yaşandığını ifade eden Ahmet Gezer de, "Tezgahta palamut bol, fiyatı da ucuz, bu yıl palamuda doyduk" dedi.

Palamut bolluğunun sevindirici olduğunu söyleyen Hüseyin Özgün ise şöyle konuştu:

"Palamut bol oldu bu sene, çok bol oldu hem de, ucuz balık yedik yani bu sene. Bu kadar bolluk daha görmedik. En azından 8-10 sene kadar önce gördük herhalde. Palamuda doyduk, almaktan ziyade tezgahlarda görmeye de doyduk, yani bol bir nimet."

Tekirdağ palamuda doydu

Tekirdağ palamuda doydu

Tekirdağ palamuda doydu

Tekirdağ palamuda doydu

Tekirdağ palamuda doydu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber