Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Eylül 2016 - 13:38 Yorum: 0

Tekirdağ’da 11 hastanede 3 bin yatakla hastalara hizmet edilecek

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, 2019 yılına kadar tamamlanacak sağlık yatırımları ile Tekirdağ'da 11 tane devlet hastanesinde 3 bin yatak...

Tekirdağ’da 11 hastanede 3 bin yatakla hastalara hizmet edilecek

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, 2019 yılına kadar tamamlanacak sağlık yatırımları ile Tekirdağ'da 11 tane devlet hastanesinde 3 bin yatak kapasitesiyle hastalara hizmet edileceğini belirtti.

Dr. Yavuz Akbulut, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile askeri hastanelerin sağlık bakanlığına devredildiğini ve Çorlu ilçesinde bulunan askeri hastanenin il müdürlüğüne bağlandığını belirterek, "Biz de işte Çorlu'da 200 yataklı askeri hastaneyi devir teslim işleri ile ilgili komisyonumuza genel sekreterimizin ve onların ekibinin görevlendirilmesiyle onlar bu işlemleri takip ediyorlar. Biz sağlık müdürlüğü olarak gayrimenkulün arazisi ve diğer işlemler için bakanlık nezdinde yardımcı olduk. Devir teslim işlemi oldu, yaklaşık iki hafta önce poliklinik hizmetleri başladı" dedi.

Çorlu Askeri Hastanesi'nin, Çorlu Devlet Hastanesi'ne bağlı olarak hizmete devam edeceğini aktaran Dr. Yavuz Akbulut, "Biz orayı 100 yataklı bir hastane olarak, Çorlu Devlet Hastanesi'ne bağlı olarak açacağız, askeri hastaneyken 200 yataklıydı, Sağlık Bakanlığı bünyesinde 100 yataklı olarak hizmet verecek. Çorlu devlet hastanesi toplamda 500 yataklı olacak. Biliyorsunuz 15 Temmuz da İstanbul Emniyet Müdürü'nün koruması olan Tekirdağlı hemşerimiz Münir Alkan'ın şehit olması üzerine askeri hastanemizin isminin Münür Alkan Ek Binası olmasına karar verildi. İnşallah çorluda güzel hizmetlere vesile olacak gibi geliyor" diye konuştu.

Çerkezköy Devlet Hastanesi yılda 7 yüz bin poliklinik hizmeti verecek

Dr. Yavuz Akbulut, Çerkezköy Devlet Hastanesi'nin Mayıs ayında hizmete başladığını, çevre düzenlemesiyle alakalı çalışmaların devam ettiğini anlatarak, "Çerkezköy devlet hastanemiz 2013 Eylül ayında inşaatına başlandı, 2016 mayıs itibariyle hastane hizmete başladı. İnşaat alanı içerisinde eski binamız da olması hasebiyle şimdi peyzajla ilgili düzenleme çalışmaları yapılıyor. Bir ay içerisinde peyzajı da bitecek. Hizmete başlar başlamaz yüzde 30 gibi bir poliklinik hizmeti artışı oldu. Çerkezköy devlet hastanesi eskiden iki binada ortalama olarak yıllık 500 bin gibi bir poliklinik hizmeti verirken yani günlük 1200 civarı poliklinik yapılırken şu anda bu sayı bin 700, bazı günler 2 bin civarında poliklinik hizmeti vermeye başladı, buda yıl olarak hesaplandığında 700 bin civarında bir sayıya çıkıyor" dedi.

Muratlı ve Hayrabolu Devlet Hastanelerinin inşaatları devam ediyor

Dr. Yavuz Akbulut, açıklamasında Hayrabolu ve Muratlı ilçelerinde temeli atılan devlet hastanelerinin inşaatlarının hızla devam ettiğini belirtti.

Akbulut, "Hayrabolu Devlet Hastanesi inşaatında şu an yüzde 30-40 gibi bir seviyeye ulaştık. Muratlı Devlet Hastanesi'nin inşaatı başladı. Onun da inşaatında hemen hemen yüzde 10-20 gibi sevilere ulaştık" ifadelerini kullandı.

Şarköy , Ergene ve Kapaklı ilçelerine de devlet hastanesi yapılacak

Dr. Yavuz Akbulut, yakın bir süre içerisinde Şarköy Devlet Hastanesi'nin temelinin atılacağını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yatırımı tamamlanan ve son noktaya gelen Şarköy Devlet Hastanemiz var. Arsamızı aldık kamulaştırdık. Yakın zamanda ihalesi de yapılıp gerekli işlemleri yapılacak. Şu anda ihale aşamasında, dosyaları her şeyi tamam. 40 yataklı toplam nitelikli bir hastane olacak. Şarköy'ün diğer ilçelerimizden bir farkı var, yaz dönemi özellikle hafta sonları nüfusu yüz binlerin üzerine çıkıyor. Normalde köyleriyle birlikte toplasanız 40 bin civarı bir nüfusu varken, özellikle uzun süreli bayramlarda 150-200 binlere çıktığı söyleniyor."

Büyükşehir Yasası ile birlikte yeni ilçe olan Kapaklı ve Ergene ilçelerine de devlet hastanesi yapılması planlandığını belirten Dr. Yavuz Akbulut, " Yeni iki ilçemiz var, Ergene ve Kapaklı ilçeleri. Ergene ilçesi Çorlu'ya çok yakın olması hasebiyle hastane projelendirmesi pek düşünülmese de 60 bin gibi bir nüfusu var ve büyüme potansiyeli olarak Çerkezköy ve Kapaklı'dan sonra üçüncü sırada olan bir bölge. Sağlık Bakanlığı'na bununla ilgili tetkik raporu verdik ve Ergeneyi 2016 yatırım programına soktuk. İnşallah Ergene Devlet Hastanesi'yle ilgili hem yer hem de bakanlık aşamasında bir çalışmamız devam ediyor. Kapaklı da eskiden Çerkezköy Devlet Hastanesi Ek Binası olarak hizmet veren bir binamız var, bu binamızı yöneticilerimizle koordine ederek, sayın valimizin de bilgisi dahilinde belediyemizle bir çalışma yaparak yeni hastane projesi ve yeni hastane yapılana kadar en azından bir iki yıllık bir süreçte kapaklı ilçemize hizmet verecek bir hastane düşüncemiz var. Bakanlık ta buraya 50 yataklı D gurubu ilçe hastanesi olarak izin verdi. Bununla ilgili çalışmalar yapılıyor. Ancak ilerleyen dönemde inşallah OSB'nin içindeki bina ve yer ile ilgili OSB ile bir çalışmamız var belki bu bir ya da iki yıl içerisinde hayata geçecek, büyük ihtimalle temelini 2017 sonu gibi atacağımız bir hastane projemiz Çerkezköy OSB ile var" diye konuştu.

2018 yılında devlet hastanesi olmayan ilçe kalmayacak

Dr. Yavuz Akbulut, açıklamasında, 2018 yılına kadar yapılan yatırımların tamamlanmasıyla birlikte Tekirdağ'da devlet hastanesi yenilenmemiş ilçe kalmayacağını belirtti.

Akbulut, "Biz bunu hep dillendiriyoruz, inşallah yapacağız. En büyük en güzel tesisimiz de Tekirdağ Merkezde 480 yataklı şehir hastanesi yapma işlemimiz var. Biliyorsunuz sayın Bakanımızın da katıldığı imza töreninde bu işin son noktası koyulmuştu. Şimdi yaklaşık 2-3 aylık gibi bu süreçte bununla ilgili firma projelerini tamamladı. İnşaata başlamayla ilgili bütün işlem artık bakanlığımızda. Bir iki prosedür kaldı bunlarda tamamlandığında inşallah Başbakanımızın da katılacağı, Sağlık Bakanımızın katılacağı bir programla inşallah temel atma çalışması yapacağız. Ağustos gibi temel atma planlanıyordu ancak biliyorsunuz 15 Temmuz'da bir darbe girişimi oldu ve darbeye sebep olan sıkıntıları çözmeden yatırımlardaki işlerin öne alınması şansı yok. Altyapısı hazırlanmış olsa bile daha hayati, daha önemli problemlerin olması düşünülerek onlarla ilgileniliyor. Başka bir engelimiz yok, müjdeli haberi yakında sayın Valimizin ya da sayın Bakanımızın ağzından Tekirdağ duyar" ifadelerini kullandı.

Kamu Hastanelerinde 3 bin yatak kapasitesine ulaşacağız

Tekirdağ'da, Askeri Hastane de dahil olmak üzere kamu hastanelerinde mevcut bin 344 yatak kapasitesi bulunduğunu, bu sayının ciddi şekilde artacağını belirten Dr. Yavuz Akbulut, "Üniversite hastanemiz ve yeni yatırımların tamamlanmış olduğunu düşünerek söylersek hemen hemen 3 bin yatak kapasitesine ulaşacağız. 2019 da Tekirdağ'ımızda 3 bin yataklı tedavi hizmeti veren bir kurumumuz olacak. Bunun yanında yaklaşık 11 civarında hastanemiz olacak bir tane ağız diş hastanemiz, 2 tane ağız diş sağlığı merkezimiz özel sektörde de 9 tane hastanemiz var iki tane de izin talebi olan var 11 civarında da onlar olacak. Nüfus artışı da göz önünde bulundurularak, Tekirdağ'ımızın hizmet ihtiyacı da karşılanmış olacak" dedi.

31 tane 112 istasyonunda 54 ambulansla hizmet veriliyor

Dr. Yavuz Akbulut, geçmişte acil sağlık hizmetlerinde büyük eksikler olduğunu günümüzde bu sorunlarında minimum seviyeye getirildiğini anlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tabi bu kadar sağlık tesisi ve sağlık hizmeti olunca bunun yanında, bunların hem hasta sevkini hem acil durumlarda insanları evlerinden alıp veya kaza durumlarında olay yerinden alıp, en yakın hastanelere nakil etmek için 2003 yılında 2 acil sağlık hizmetleri istasyonu ve 3 ambulans varken bu gün 2016 yılında biz bu hizmeti 31 tane 112 istasyonunda 54 tane ambulansımızla bu hizmeti vermekteyiz. Acil durumlarda hükümetimizin devreye soktuğu uçak ambulans helikopter ambulans hizmetlerinden de destek alıyoruz. Tekirdağ çok fazla kışı olmayan ancak kar yağdığında da ciddi anlamda bir anda felç olabilen bir bölge. O yüzden ilimizde iki tane arazi tipi 4x4 aracımız iki tane de normal büyük ambulans 4x4 var bunlarla da gerekli desteği kışında sağlıyoruz. 54 ambulansımızın yanında, yoğun bakım ihtiyaçlarında, afet ve acil durumlarda kullandığımız iki tanede pikap türü aracımızla birlikte şu an 64 civarı ambulansımız var."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber