Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 27 Temmuz 2016 - 14:05 Yorum: 0

Tekirdağ’da 52 kaçak göçmen yakalandı

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde, iki ayrı minibüste 58 kaçak göçmen taşıyan 3 kişiden ikisi tutuklanırken, 1'i ise aracını terk ederek kaçmayı başardı.

Tekirdağ’da 52 kaçak göçmen yakalandı

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde, iki ayrı minibüste 58 kaçak göçmen taşıyan 3 kişiden ikisi tutuklanırken, 1'i ise aracını terk ederek kaçmayı başardı. Organizetörlerin her bir mülteci için bin 500 dolar aldıkları öne sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, ilk olay İstanbul-Edirne TEM yolu üzerinde Ergene ilçesi gişeler mevkiinde meydana geldi. Velimeşe jandarma karakol Komutanlığı ekipleri tarafından A.A.'nın sürücülüğünü yaptığı 34 TS 1448 plakalı minibüsün durdurulması sonucunda, minibüsün içerisinde 10 Afganistan, 10 Suriye ve 4 Irak uyruklu olmak üzere toplamda 24 kişinin kaçak göçmen olayına karıştığı tespit edildi. 24 kaçak göçmen gözaltına alınırken, organizatör olduğu ileri sürülen A.A., yanındaki M.A. ile beraber mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan göçmen kaçakçılığının yaşandığı 2. Olayda ise İstanbul-Edirne TEM yolu üzerinde Ergene ilçesi gişeler mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre E.A.'nın sürücülüğünü yaptığı 34 GA 8780 plakalı minibüsün içerisinde 19 Afganistan, 2 Pakistan 2 Irak ve 5 Suriyeli uyruklu olmak üzere toplamda 28 kaçak göçmen yakalandı. Minibüs sürücüsü E.A. ise aracını tek ederek kayıplara karıştı.

Öte yandan her bir mülteci için bin 500 dolar para alındığı iddia edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber