Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Kasım 2016 - 15:48 Yorum: 0

Tekirdağ’da eski belde merkezlerinde su ücreti yüzde 50 indirildi

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğünün 2016 Kasım Ayı Olağan Genel Kurulunda eskiden belde olup Büyükşehir Yasası ile mahalleye...

Tekirdağ’da eski belde merkezlerinde su ücreti yüzde 50 indirildi

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğünün 2016 Kasım Ayı Olağan Genel Kurulunda eskiden belde olup Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde su ücretlerinin yüzde 50 oranında indirilmesi kararı alındı.

TESKİ'den yapılan açıklamada, "20.08.2016 tarihli ve 6745 sayılı Kanun'un verdiği yetkiye istinaden, TESKİ 2016 Yılı Kasım Ayı Olağan Genel Kurulunda alınan 2016/44 sayılı karar gereğince, büyükşehir olurken tüzel kişiliği kaldırılarak tek mahalleye dönüştürülen beldelerde içme ve kullanma suları için alınacak ücret yüzde 50 oranında indirilmiştir. Uygulanan indirim her kademede geçerli olacaktır. Böylece atıksu bedeli hariç ton başına alınacak su ücreti ilk kademe için 2,19 lira yerine 1,10 lira olmuştur. Toplamda 23 mahallede geçerli olacak olan, bu yeni düzenlemeden yaklaşık olarak 80 bin abonemiz otomatik olarak yararlanacaktır" denildi.

Süleymanpaşa ilçesinde Barbaros, Kumbağ, Karacakılavuz ve Banarlı Mahalleleri; Çorlu ilçesinde Yenice Mahallesi. Çerkezköy ilçesinde, Kızılpınar ve Veliköy Mahalleleri; Ergene ilçesinde Velimeşe, Ulaş, Marmaracık ve Misinli Mahalleleri; Marmaraereğlisi ilçesinde Yeniçiftlik ve Sultanköy Mahalleleri; Şarköy ilçesinde Mürefte ve Hoşköy Mahalleleri; Hayrabolu ilçesinde Çerkezmüsellim ve Şalgamlı Mahalleleri, Malkara ilçesinde, Kozyörük, Sağlamtaş ve Balabancık Mahalleleri; Saray ilçesinde, Beyazköy ve Büyükyoncalı Mahalleleri ile Kapaklı ilçesinde Karaağaç Mahallesinin indirimden faydalanacağı bildirildi.

TESKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, yeni düzenlenen su ücret tarifesinin vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber