Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 06 Mart 2015 - 13:48 Yorum: 0

Tekirdağ'daki domuz gribi şüphesi

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü:

Tekirdağ'daki domuz gribi şüphesi

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da, domuz gribi şüphesiyle gözlem altına alınan hemşireye, viral kaynaklı zatürre tanısı konduğu bildirildi.

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Tekirdağ Devlet Hastanesinde görevli hemşire Meryem Yavaş'ın, 28 Şubat'ta acil servise, nefes almada zorluk ve öksürük şikayetiyle geldiği ve ilaç tedavisi planlanarak taburcu edildiği belirtildi.

Hastanın, ateşinin yükselmesi ve nefes alamama şikayeti üzerine 2 Mart Pazartesi günü Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Polikliniğine başvurduğu ve muayene sonrasında hastaneye yatırıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hastamızın kan, ağız sürüntüsü ve doku örnekleri alınarak gerekli incelemeler ve testler yapılmış olup numuneler aynı zamanda İstanbul Hıfzıssıhha laboratuvarına gönderilmiştir. Bugün itibarıyla hastamızın genel durumu iyi olup laboratuvar değerleri ve sağlık durumu normal seyretmektedir. hıfzıssıhha laboratuvarından gelen sonuçlara göre hastaya, normal mevsimsel viral kaynaklı zatürre tanısı konmuştur. Tedavisi devam etmektedir. Herhangi bir korkulacak ve tedbir alınacak durum yoktur."

Açıklamada, gribal hastalıklar konusunda gerekli tedbirlerin Kamu Hastaneler Birliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından alındığı ifade edildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber