Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:11 A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu21:07 Muğla heyeti Erasmus projesi için İspanya’ya gitti21:02 Babaeski’de tüp yüklü kamyonda korkutan yangın21:01 İtalya Dışişleri Bakanı Tajani: "(İran saldırısı) İsrail’in vereceği karşıl...21:00 Gölcük’te bungalovların kiralanması krizi belediye meclisine yansıdı: Gölcü...21:00 TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi20:59 Amasya AFAD’dan depremin sarstığı Tokat ve Yozgat’a destek ekibi20:56 Yalova’da 2 hektar ormanın yanmasına neden olan zanlı gözaltına alındı20:56 Başkan Tetik şehit yakınları ile bir araya geldi20:54 Skytrax’tan dünyanın en iyi 10 havalimanı arasına giren İstanbul Havalimanı...20:46 Yozgat’ta 3 ilçede okullar 1 gün süreyle tatil edildi20:45 Fare, araca 8 bin liralık zarar verdi20:45 Çankırı AFAD Arama Kurtarma Ekibi deprem bölgesine gönderildi20:45 Ferhat Akbaş: “Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız”20:44 Elif Şahin: “Ya tamam ya devam maçıydı ve biz devam dedik”20:44 Yozgat Valisi Özkan: “Yaralımız yoktur”20:42 Mersin’deki kazada hayatını kaybeden işçi Osmaniye’de toprağa verildi20:22 Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık belediyenin borç bilançosunu açıkladı20:22 Doktoru darp etmişti: Mahkeme yurtdışına çıkışını yasakladı20:18 Sulusaray’da depremde panik yaparak kaçmaya çalışan 5 kişi yaralandı
Türkiye 27 Mayıs 2017 - 11:43 Yorum: 0

Tekirdağ’dan İstanbullulara müjde

İstanbulluların yaz döneminde sıklıkla ziyaret ettiği, doğal güzellikleri, yöresel lezzetleri, temiz denizi ve plajlarıyla adından söz ettiren Tekirdağ'da...

Tekirdağ’dan İstanbullulara müjde

İstanbulluların yaz döneminde sıklıkla ziyaret ettiği, doğal güzellikleri, yöresel lezzetleri, temiz denizi ve plajlarıyla adından söz ettiren Tekirdağ'da iki plaj daha mavi bayrak almaya hak kazandı. Tekirdağ'da mavi bayraklı plaj sayısı 4'e yükseldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Bütün hazırlıklarımızı yaptık. Çocuklarımıza, yerli ve yabancı gelen turistlerimize, vatandaşlarımıza çok güzel bir yaz geçirtmeyi hedefliyoruz" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin sürdürdüğü altyapı çalışmaları ve atık su arıtma tesisleri meyvelerini şehre iki tane mavi bayraklı plaj kazandırarak verdi. Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından, denizin temizliği, plajın temizliği, güvenlik ve ziyaretçilerin hizmetlerinin karşılanabilmesi gibi kriterlerin baz alınarak incelendiği Mürefte ve Altınova plajları mavi bayrak almaya hak kazandı. Şarköy ilçesinde bulunan iki plaj ile birlikte ilde mavi bayraklı plaj sayısı 4'e yükseldi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın önemli bir özelliğinin iki denize de kıyısı olduğunu belirterek, "Marmara Denizi'ne 135 kilometre, Kara Deniz'e 2,5 kilometre sahilimiz var. Biz göreve geldiğimiz zaman, en çok önem verdiğimiz konu, Çevre Kontrol Daire Başkanlığımızdı. Özellikle sahillerimizin daha iyi kullanılır, temiz ve yerli, yabancı turistlere hitap edecek şekilde oluşması için çalışmaya başladık. Altyapı çalışmalarına önem verdik. Özellikle Süleymanpaşa ilçesinde 298 kilometre altyapı, kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatını tamamladık. Ayrıca 164 kilometre de içme suyu yapıyoruz. altyapı çalışması hamlemiz şu an tamamlanmak üzere. 1 Temmuz'dan itibaren biyolojik arıtma da devreye giriyor. Böylece artık denizlerimize hiçbir atık gitmeyecek" dedi.

"Hazırlıklar tamam misafirlerimizi bekliyoruz"

Şehrin turizm potansiyelini arttırmak üzerine çalışmalar yürüttüklerini anlatan Başkan Albayrak, "Bizim hedefimiz, sahillerimizin başladığı Marmaraereğlisi ilçesinden, Şarköy'ün çıkışına kadar mavi bayrak almak. İlk geldiğimizde Şarköy'de iki plajımızda mavi bayrak vardı, onlara bu sene Mürefte plajımızı da ilave ettik. Süleymanpaşa'da da Altınova Mahallemizdeki plaj mavi bayrak almaya hak kazandı Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından. Bütün kriterleri yerine getirdik. Buralarda özellikle deniz ve sahilin temizliği, yosunların temizliği ve denizlerde sürekli kirlilik kontrolü yapıldı. geldiğimiz nokta oldukça da iyidir. Bütün hazırlıklarımızı yaptık. Çocuklarımıza, yerli ve yabancı gelen turistlerimize, vatandaşlarımıza çok güzel bir yaz geçirtmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

"Marmara Denizi'nde birinci sıradayız"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Tekirdağ plajlarının mavi bayrak almaya hak kazanmasının bölge turizmine büyük katkı sağlayacağını aktararak, "Mavi bayrak, Uluslar Arası Çevre Eğitim Vakfı'nın verdiği bir çevre ödülüdür. Bu uluslar arası bir jüri tarafından kriterlere uygun olan plajlar belirlendikten sonra jüri toplanır ve bu ödülü verir. Bu ödülün çevre turizmine katkısı çok büyüktür. Plajın mavi bayrak aldığı bilgileri, uluslar arası turizm ajanslarına, çevre derneklerine paylaşılır. Hatta mavi bayraklı plaj sayısı bir ülkenin prestiji de diyebilirim. Biz mavi bayraklı plaj sayısı bakımında Avrupa'da 454 plajla ikinci sırada geliyoruz. Tekirdağ'a baktığımız zaman bu sene 4. Mavi bayrağımızı aldık. Bu konuda Marmara Denizi'nde ilk sırada geliyoruz. Yalova ile birinciliği paylaşıyoruz" ifadeleri kullandı.

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. Şafak Başa da yaptığı açıklamada, elde edilen başarının Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ'nin altyapı yatırımlarının meyveleri olarak değerlendirdi. Başa açıklamasında, "Şu anda alınan mavi bayraklarda tabi ki TESKİ'nin katkısı var. Bizim dönemimizde devreye girmiş olan, şu anda neredeyse bütün ilçelerimizde arıtma tesislerimiz var ve bu tesisler ileri biyolojiktir. Şu anda biz bütün Ergen Havzası'nı, Ergene'den denize ulaşan bu dereleri kurtaracak projeleri uygulamaya çalışıyoruz. Bu yatırımları da yaptığımızda, arıtma kapasitemiz arttığında, mavi bayrak sayımızın kesinlikle artacağını düşünüyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber