Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Eylül 2014 - 18:33 Yorum: 0

Tekirdağ'dan kısa kısa

Mahallelere, sokak hayvanları için su kabı yerleştirildi

Tekirdağ'dan kısa kısa

TEKİRDAĞ (AA) - Süleymanpaşa Belediyesi, mahallelere, sokak hayvanlarının susuz kalmaması amacıyla su kabı yerleştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, belediyenin renklerindeki su kaplarının özellikle sokak hayvanlarının yoğun olduğu yerlere bırakıldığı belirtildi.

Yaklaşık 100 su kabının, şehrin dört bir yanına dağıtılacağı ifade edilen açıklamada, çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, sokak hayvanlarının yaşamlarını sürdürmeleri için su kaplarının önemli olduğuna belirtti.

Hayvanların da bir can taşıdığını ve insanlarla aynı havayı soluduğunu ifade eden Eşkinat, "Süleymanpaşa Belediyesi olarak sokak hayvanlarıyla ilgili projelerimiz var. Daha güzel uygulamalar yapacağız" ifadelerini kullandı. 

 

- Elektrik kesintisi

 

Tekirdağ'ın Muratlı ve Çerkezköy ilçelerinde elektrik kesintisi uygulanacak.

TREDAŞ'tan yapılan açıklamada, planlı bakım ve yatırım çalışması nedeniyle yarın elektrik kesintisi yapılacağı belirtildi. 

Muratlı ilçesine bağlı, Yukarı Sevindikli köyüne 4 saat elektrik verilemeyeceği aktarılan açıklamada, aynı gün Çerkezköy'e bağlı, Kızılpınar 4 Evler Mevki, Kızılpınar Yunus Emre Mahallesi, Kızılpınar Su Kuyusu, Cumhuriyet Mahallesi, Ayışığı, Kökler Akaryakıt İstasyonu ve çevresinde de 9 saat elektrik kesintisi uygulanacağı kaydedildi.

 

 

- Çerkezköy'de camiler temizleniyor

 

Çerkezköy Belediyesi, ilçedeki camilerde temizlik çalışması başlattı. 

Belediyeden yapılan açıklamada, Kızılpınar ve Veliköy mahallelerinde başlanan cami temizliğinin, ilçenin diğer mahallelerinde devam edeceği belirtildi. 

Vatandaşların hijyenik ortamda ibadet etmeleri amacıyla yapılan temizliğin, periyodik olarak sürdürülmesinin planlandığı ifade edilen açıklamada, temizlikle camilerin ibadete yakışır hale getirilmesinin hedeflendiğini kaydetti. 

 

- "Her Mahalleye Bir Park" projesi

 

Ergene Belediyesi, "Her Mahalleye Bir Park" projesini hayata geçirecek.

Belediyeden yapılan açıklamada, ilçedeki mahallelerde, çocukların ve ailelerin keyifli vakit geçirmeleri amacıyla, çocuk oyun parkları yapılacağı belirtildi.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen proje kapsamında, Hürriyet Mahallesi'nde çalışmalara başlandığı ifade edildi.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, parkların sosyal alan olarak en sık kullanılan yerler olduğunu aktardı.

Çocukların ve ailelerin keyifli hallerine şahit oldukça yatırımlarını daha da güçlendirmeye devam edeceklerini vurgulayan Yüksel, "Çocuk oyun alanlarının çalışmaları kısa sürede tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulacaktır" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber