Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 22 Kasım 2014 - 17:58 Yorum: 0

Tekirdağ'dan kısa kısa

TEDES projesi kapsamında Malkara Belediyesi'ne iki araç hibe edildi

Tekirdağ'dan kısa kısa

TEKİRDAĞ (AA) - Malkara Belediyesi'ne elektronik trafik denetleme sistemi kuran şirket, belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere ilçeye iki araç hibe etti.

Teslim töreninde konuşan belediye başkanı Ulaş Yurdakul,  açık kart firmasıyla işbirliği içerisinde bulunup belediyecilik anlamında önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "Biz bu işi bir belediyenin Türkiye'de gelir alabileceği şekilde yapan ilk belediye olduk" dedi.

Yüklenici firmanın verdiği taahhütleri vaktinde yerine getirdiğini ve sistemin artık bitme aşamasına geldiğini ifade eden Yurdakul, TEDES projesi kapsamında iki hizmet aracının belediyeye hibe edildiğini kaydetti. 

Malkara ilçesine 60 sabit ve 16 hareketli toplam 76  kamera kuran firma yetkilileri, iki aracı törenle belediyeye teslim etti.

 

- Malkara'da diyabet semineri verildi 

 

Malkara toplum sağlığı merkezi, ilçedeki okul ve merkezlerde diyabet ve tıbbi beslenme eğitimleri veriyor.

Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru Özge Kutay, İlçe Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma Merkezi'nde vatandaşlara diyabet ve tıbbi beslenme tedavisi hakkında seminer verdi.

 Kutay, vatandaşlara şeker hastalığının önlenebilir olduğunu belirterek, diyabet hastalığının artık büyük bir sorun teşkil ettiğini ve Türkiye'de neredeyse 10 kişiden birinin diyabet hastası olduğunu kaydetti. 

Malkara Toplum Sağlığı Merkezi'nde ilçedeki eğitimlerin değişik konularda devam edeceği belirtildi.  

 

- Malkara Belediyesi merkez ve mahalle okullarının tadilatlarını yaptırıyor

 

Malkara Belediyesi, ilçedeki bütün okulların tespit edilen ihtiyaçları doğrultusunda yapılması gereken tadilat ve onarım çalışmalarının yapımına başladı.

İlçe merkezindeki okulların boya, badana, çatı, baca, bahçe duvarı gibi bakım ve onarımlarının yapımına başlayan belediye ekipleri, mahalle okullarının da kalorifer tesisatı, dış cephe boyası, çatı tamirlerine devam ediyor.

Belediye başkanı Ulaş Yurdakul, konuya ilişkin yaptığı açıklamada,  tüm okulların gezildiğini, ihtiyaçların tespit edildiğini, yapılan bu tespitler sonucunda okulların ihtiyaçlarının belediye tarafından yerine getirildiğini kaydetti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber