Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 16:23 Yorum: 0

Tekirdağ'dan kısa kısa

NKÜ'de "Yaşama Dair" resim sergisi açıldı

Tekirdağ'dan kısa kısa

TEKİRDAĞ (AA) - Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi resim bölümü öğrencileri tarafından Dünya Kadınlar Günü Etkinliği çerçevesinde "Yaşama Dair" resim sergisi açıldı.

NKÜ Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen Edebiyat Fakültesi Sergi Alanı’nda gerçekleştirilen sergide, Salim Özgür, Bilin Gence Bayer, Nabahat Şimşek ve Raim Özgür’ün eserleri sergilendi. 

NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal açılıştan sonra, eserleri sergilenen öğrencilere teşekkür belgesi verdi.

Açılışa, Soysal'ın yanı sıra NKÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Korkut, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 

- Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde personel eğitimleri

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile Fransa İtfaiyeciler Birliği arasında  "Yangına Müdahale Teknikleri" konulu eğitim projesi oluşturuldu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Eğitime Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Binasında başlandığı bildirildi.

Açıklamada, Fransız İtfaiyeciler Birliği’nden gelen üç uzman itfaiyecinin, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan 32 itfaiyeciye teorik ve pratik olarak eğitim verdiği bildirildi.

Teorik eğitimin ardından Çorlu’da meydana gelen bir ev yangınına da Fransız ve Türk ekiplerin birlikte müdahale ettiği kaydedildi.

 

- Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nden anaokulu öğrencilerine yangın eğitimi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Hizmet Binasında, Şehit Öğretmen Neşe Alten Anaokulu öğrencilerine, itfaiye ekipleri tarafından yangın güvenliği eğitimi verildi.

Minik öğrencilere uygulanan eğitim programı çerçevesinde yangın esnasında ve sonrasında nasıl davranılması gerektiği anlatıldı, ayrıca  İtfaiye araçları ve İtfaiye personellerinin yangın esnasında kullandığı araç ve ekipmanlar tanıtıldı.

"110" Acil Çağrı Merkezini de ziyaret eden ve burada çağrı operatörleri tarafından bilgilendirilen öğrencilere "110" yangın ihbar hattının gereksiz meşgul edilemeyeceği konusunda da bilgiler aktarıldı.

 

- İstanbul'dan Çanakkale'ye yürüyen Savaş Altay'dan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine Ziyaret

Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı nedeniyle İstanbul’dan yola çıkarak Çanakkale'ye yürüyen Savaş Altay, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı ziyaret etti.

Altay ile makamında bir süre görüşen Albayrak, yürüyüşü hakkında Altay'dan bilgiler aldı, Çanakkale Zaferi'ne ve şehitlere duyarlılığı konusunda kendisine teşekkür etti.

Altay'da, ilgisinden dolayı Albayrak'a teşekkür etti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber