Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 31 Mart 2015 - 17:53 Yorum: 0

Tekirdağ'dan kısa kısa

Süleymanpaşa Belediyesi'nin kuruluş yıl dönümü kutlandı

Tekirdağ'dan kısa kısa

TEKİRDAĞ (AA) - Süleymanpaşa Belediyesinin kuruluşunun 1. yılı kokteylle kutlandı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve eşi Belgin Eşkinat  Süleymanpaşa Belediyesi bahçesinde düzenlenen kokteylde yaş pasta kesti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, etkinlikte, Belediye Başkanı Eşkinat ve Süleymanpaşa Belediyesinin çalışmalarından memnun olduğunu ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak her zaman Süleymanpaşa Belediyesi'nin yaptığı işleri destekleyeceğini belirtti.

Kokteyl, halk oyunları gösterileri ve çeşitli ikramların ardından sona erdi.

 

- "Manda Varlığını Arttırma Projesi"

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Manda Yetiştiricileri Birliği'nin hazırladığı, "Manda Varlığını Arttırma Projesi" Saray ilçesi Güngörmez Mahallesi'nde düzenlenen törenle hayata geçirildi.

 Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, törende, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılığa önemli katkılar sağlayacaklarının sözünü verdiklerini ve projenin de sektöre çok büyük katkılar sağladığını belirtti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından proje kapsamında manda üreticilerine 1 milyon TL maddi destek sağlanacağını ifade eden Albayrak, "Projenin uygulanması ile ilimiz manda yetiştiricileri halen almakta oldukları manda başına 400 TL desteği manda başına 750 TL olarak alacak. Ayrıca her doğan yavru başına da 100 TL kazanacaklar" dedi.

Albayrak, projeden, projenin kapsadığı mahallelerde yaşayan, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı, mandaları için gerekli ahır-samanlık gibi fiziki mekanlara sahip, Manda Yetiştiriciler Birliğine üye veya üyeliği taahhüt eden çiftçilerin faydalanabileceğini kaydetti.

 

-Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yeni araçlar aldı

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Daire Başkanlığı, yol yapım ve bakım çalışmalarında kullanılmak üzere yeni araçlar aldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, önümüzdeki yaz birçok mahallenin yolunun asfaltlanacağı ve planlanan çalışmalar için gerekli araç gereç hazırlıklarının yapıldığı belirtildi.

Hazırlıklar kapsamında, 2 kabinli toprak silindiri, 2 asfalt serici finisher, 4 greyder, 3 traktör, 2 arazöz, 5 tamburlu ot biçme makinesi ile 5 ilaçlama makinesi alındığı ifade edilen açıklamada, aynı anda daha fazla yere ulaşabilmek için araç sayısının çalışmalar boyunca arttırılacağı kaydedildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber