Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 14 Aralık 2017 - 17:38 Yorum: 0

Tekkeköy’de Kudüs programı

Tekkeköy Necati Akçağlılar Anadolu Lisesinde "Kudüs" konulu konferans düzenlendi.

Tekkeköy’de Kudüs programı

Tekkeköy Necati Akçağlılar Anadolu Lisesinde "Kudüs" konulu konferans düzenlendi.

Necati Akçağlılar Anadolu Lisesi tarafından eğitimci-yazar Ömer Naci Yılmaz'ın sunumuyla düzenlenen konferansa Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Tekkeköy Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Karmil ve Özkan Karakaya, Okul Müdürü Metin Güner, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Necati Akçağlılar Anadolu Lisesi tarafından eğitimci-yazar Ömer Naci Yılmaz'ın sunumuyla gerçekleştirilen Kudüs konulu konferans sonrası bir açıklama yapan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "ABD Başkanı Donald Trump'ın "İsrail'in Başkenti Kudüs'tür" açıklamasından sonra dünyanın gözü kulağı Kudüs'e çevrildi. Trump'ın dünya siyaset tarihine kara bir leke olarak geçen talihsiz açıklamasının ardından yaşanan gerginliğe rağmen bu kabul edilemez söylem de geri adım atılıp, iptal edilmedi. ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamaları bölgedeki tansiyonu yükselterek, şiddete dönüştü. Bu yaklaşımları nefretle kınıyoruz. Kudüs'ün İsrail'in Başkent olarak ilan edilmesi asla kabul edilemez. Bizim için yok hükmünde ve geçersiz olan bu açıklamalar uluslararası anlaşmalar ve Birleşmiş Milletler kararlarına da tamamen terstir. Müslüman, Hristiyan ve Yahudilerin birlikte yaşadıkları Kudüs eski durumuna döndürülmeli ve barış, huzur tekrar sağlanmalıdır. Bölgedeki tansiyonun azalması, insanların yine barış içinde yaşaması için tüm Müslümanlar hepimiz elinden geleni yapmalıyız. ABD ile İsrail'in ortak aldıkları ve vicdanı olan tek bir insanın kabul etmeyeceği bu karar, Orta Doğu'ya ancak kan ve gözyaşı getirir, başka bir şey kazandırmaz. Zira Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs sadece Filistinlilerin değil, dünyadaki tüm Müslümanların ortak davasıdır. Kudüs insanlığın vicdanı ve kırmızı çizgisidir. Bizler sonuna kadar bu davanın takipçisi olarak elimizden geleni yapacağız" dedi.

Tekkeköy’de Kudüs programı

Tekkeköy’de Kudüs programı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber