Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
22:02 Depreme yakalanan vatandaşlar geceyi dışarıda geçiriyor22:00 Ağrı’da çocukları dövdüğü iddia edilen imam gözaltına alındı22:00 AFAD: "Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 21.45’te 4 büyüklüğünde bir artçı...21:56 Çankırı İl Sağlık Müdürü: “İhtiyaç halinde üzerimize düşen her türlü göreve...21:56 Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı21:55 Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor21:51 Manisa’da 2 ton su 1 TL oldu, kartlı sayaç zorunluluğu kalktı21:49 Adalet Bakanı Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Bunoza ile bir araya geldi21:49 Dicle Nehri’nde ceset ihbarı ekipleri harekete geçirdi21:48 ABD, Filistin’in BM’ye tam üyelik talebini veto edecek21:48 Adalet Bakanı Tunç, Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti21:47 Terör örgütüne yardım ve yataklıktan kesinleşmiş cezası olan şahıs tutuklan...21:45 Adalet Bakanı Tunç, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret etti21:45 Adalet Bakanı Tunç, SDA Genel Başkanı İzzetbegoviç ile bir araya geldi21:44 Tokat’ta 5.6 büyüklüğündeki deprem güvenlik kameralarına yansıdı21:43 Gaziantep’te cinayetten hüküm giyen zanlı Yalova’da yakalandı21:43 Adalet Bakanı Tunç, Bosna-Hersek Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı...21:27 Amasya’da ahırda çıkan yangın söndürüldü21:17 Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla helikopter kazasında hayatını kaybetti21:16 CHP Genel Başkanı Özel: "Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları z...
Kültür 14 Ekim 2018 - 14:23 Yorum: 0

Tekkeköy’e Millet Bahçesi

Samsun Tekkeköy Belediyesi, Kurtuluş Mahallesi sınırları içerinde bulunan yaklaşık 100 dönümlük arazi üzerinde Avrupa Birliği Hibe Projesi desteği...

Tekkeköy’e Millet Bahçesi

Samsun Tekkeköy Belediyesi, Kurtuluş Mahallesi sınırları içerinde bulunan yaklaşık 100 dönümlük arazi üzerinde Avrupa Birliği Hibe Projesi desteği ile 2019 yılı içerisinde hayata geçirmeyi planladığı Millet Bahçesi Projesi için çalışmalara başladı.

Millet Bahçesi Projesinin hayat bulması noktasında ilk aşama olan yer tahsisi işlemlerinin yapıldığına vurgu yapan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Yüz dönüme yakın yemyeşil ağaçlarla kaplı bir arazi üzerine Avrupa Birliği Hibesiyle yapmayı planladığımız Millet Bahçesi Projemizin ilk adımlarını attık. Arazinin tahsis işlemleri yapıldı" dedi.

Tekkeköy'ün en güzel yeri

Tekkeköy'ün en güzel yerlerinden birinin halkın hizmetine sunulacağını ifade eden Başkan Togar, "Tekkeköy Kurtuluş Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 100 bin metrekareye yakın bir alanda planladığımız Millet Bahçesi Projemiz ilçemize nefes aldıracak. Konum olarak Tekkeköy'ü tepeden gören yemyeşil ağaçlar arasında yer alacak Millet Bahçesi Projemizin içinde Masal Ormanı da yer alacak. Aileler hoş vakit geçirirken çocuklarımız da alanda eğlenebilecekler" diye konuştu.

Avrupa Birliği Hibe Proje Desteği ile 2019 yılı içerisinde hayata geçirilecek Millet Bahçesi ile ilgili projelerinin hazır olduğunu dile getiren Hasan Togar, şunları söyledi:

"Projemiz ile ilgili tüm alt yapı çalışmalarımız tamam sayılır. Projemizi gerçekleştireceğimiz alan ilçemizin merkezi bir noktasında yemyeşil ağaçların yanında muhteşem bir manzaraya sahip. Vatandaşlarımız buraya herhangi bir araç kullanmadan yürüyerek bile ulaşabilirler. Bu alan içerisinde Millet Bahçesinin yanında Masal Ormanı da yapacağız. Burada Dede Korkut, Oğuz Kağan, Keloğlan, Nasrettin Hoca, Ali Baba ve Kırk Haramiler, Karagöz ve Hacivat gibi daha birçok Türk masal kahramanları yer alacak. Ayrıca Cüce Köyü, Şirinler Köyü, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Kırmızı Başlıklı Kız gibi birçok çizgi filim kahramanları yer alacak. Çocukların eğlenip öğrenebileceği masal etkinlik ve oyun alanlarının yanı sıra alan içerisinde ailelerin oturup zaman geçirecekleri kır kahvesi, kafe, amfi ve seyir terasları ile bisiklet yolu, koşu parkuru ve açık spor alanları olacak. Vatandaşlarımız, çocukları eğlenip güzel vakit geçirir iken kendileri de yeşilliklerin arasında muhteşem bir manzaraya karşı çaylarını yudumlayıp, yemeklerini yiyerek hoş vakit geçirebilecekler. 2019 yılında hayata geçirmeyi planladığımız bu projemizle ile gözler bir kez daha ilçemize çevrilecek. Bu alanı gezip görmek ve burada vakit geçirmek için herkes ilçemize akın edecek. Sadece yerel ölçekte kalmayan bu projemiz yerli yabancı birçok insanında dikkatini çekecek."

Tekkeköy’e Millet Bahçesi

Tekkeköy’e Millet Bahçesi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber