Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 10 Aralık 2017 - 14:38 Yorum: 0

Tekli’den OSB’ye ikinci lise müjdesi

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, "Önümüzdeki dönem 2. OSB'ye 2 bin öğrenci...

Tekli’den OSB’ye ikinci lise müjdesi

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, "Önümüzdeki dönem 2. OSB'ye 2 bin öğrenci kapasiteli yeni bir okul yapmak için müracaat ettik" dedi.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından düzenlenen "OSBÜK Akdeniz Bölge Toplantısı', Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

MTOSB'de gerçekleştirilen toplantıya Vali Ali İhsan Su'nun yanı sıra Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü, MTOSB Başkanı Sabri Tekli, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, il protokolü, sivil toplum kuruluş temsilcileri, oda başkanları ve farklı illerden gelen 25 OSB başkanı katıldı.

Toplantının ardından Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, MTOSB içerisindeki Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Okul girişinde İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve okul yöneticileri tarafından karşılanan Bakan Elvan ve Özlü, karşılama sonrasında okul binasını, sınıfları ve atölyeleri gezerek öğrencilerle bir araya geldi.

MTOSB Başkanı Sabri Tekli, sanayicilere verdiği desteklerden dolayı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Sözlü'ye, cumhuriyet tarihindeki en büyük yatırımların Mersin'e kazandırılmasında verdiği desteklerden dolayı da Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'a teşekkür etti. Tekli, "Henüz 22 yaşında genç bir OSB'yiz. 22 yıldan bu yana hiç geriye gitmedik. Sürekli ivme kazanan bir yapımız var. İstihdam artışımız, yatırım artışımız, üretim rakamlarımız, ihracat rakamlarımız hep yükselişte oldu. Bu sene enerji tüketim rakamlarımızda yüzde 30 artış söz konusu. Bölgemize çok ciddi bir talep var, sürekli yeni yatırım talepleri geliyor. 1. ve 2. OSB'mizde 200 parselde, yaklaşık 170 sanayicimiz ile tam doluluk oranında ülkemize hizmet veriyoruz. Bizler şu an valimiz ve bakanımızın da büyük desteğini gördüğümüz 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde karar aşamasını geçerek parselasyonumuzu yaptık. Yaklaşık 98 hektarda 750 bin metrekare sanayi parselini en geç şubat ayında yeni yatırımcılarımıza sunacağız" diye konuştu.

Gelen taleplerin 7 milyon metrekarenin üzerinde olduğuna işaret eden Tekli, "Bundan dolayı yatırımcılarımızı belirlerken ciddi seçici kararlar vermemiz gerekiyor. Müteşebbis heyetimizde bunun kriterlerini oluşturduktan sonra şehrimize, bölgemize ve ülkemize en faydalı firmalarına tahsis etme konusunda kararlıyız. 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde hedefimiz 5 bin yeni istihdam. Şu an 2. Organize Sanayi Bölgemizde yaklaşık 16 bine yakın çalışanımız var. Hemen sonrasında ise 1. bölgenin batısında 56 hektarlık bir alana 4. bölge ve 2. bölgenin üzerinde 300 hektarlık bir alana 5. bölge yapılması hususunda çalışmalarımıza başladık" şeklinde konuştu.

İkinci okul müjdesi

Sadece üretmediklerini, eğitim alanında da çok önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Tekli, "Bugün içerisinde bulunduğumuz MTOSB Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bölgemize aranan elemanlar yetiştirdiğimize inandığımız bir yapıda. Şu an 630 öğrencimiz eğitim görüyor. Önümüzdeki dönem 2. bölgemize 2 bin öğrenci kapasiteli yeni bir okul yapmak için müracaat ettik. MTOSB olarak eğitime büyük önem veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Okul ziyareti boyunca karşılaştıkları öğrencilerle yakından ilgilenen Bakan Elvan ve Özlü, atölyelerde imal edilen makine ve araçları inceleyerek, imalat süreci ile edinilen deneyim hakkında öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı.

Tekli’den OSB’ye ikinci lise müjdesi

Tekli’den OSB’ye ikinci lise müjdesi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber