Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 16 Eylül 2014 - 20:13 Yorum: 0

Tekman'da kız kuran kursa açıldı

ERZURUM (AA) - Erzurum'un Tekman ilçesinde yapımı tamamlanan Ali Şen Kız Kuran Kursu törenle hizmete açıldı.Törene, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı...

Tekman'da kız kuran kursa açıldı

ERZURUM (AA) - Erzurum'un Tekman ilçesinde yapımı tamamlanan Ali Şen Kız Kuran Kursu törenle hizmete açıldı.

Törene, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum milletvekilleri Recep Akdağ, Adnan Yılmaz ,Cengiz Yavilioğlu, Tekman Kaymakamı Ahmet Adanur, Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl  Müftüsü Hasan Çınar ile vatandaşlar ve kursiyerler katıldı.

AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, yaptığı konuşmada, Kuran-ı Kerim'in adalet, kardeşlik, merhamet, sevgi, saygı kitabı olduğunu söyledi.

Kuran'ın eşitliğin, birlikte yaşamanın kılavuzu olduğunu ifada eden Yavilioğlu, "Kuran-ı Kerim'i hayatımıza taşıyacak şekilde okuyup yaşatırsak bu büyük hizmetler sadece Kuran lafzıyla kalmaz, gerçek amacına ulaşmış olur" dedi.

Erzurum Valisi Altiparmak da yıllardır insanları bir araya getiren tek harcın İslam olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu harcın devam etmesi yaşayabilmesi ve bu harcın güçlü kalması içinde mutlaka Kuran öğrenmek ve öğretmek gerekir. Çocuklarımızı bu eğitim sürecinden geçirmemiz gerekiyor. Aksi taktirde bunun vebalini hiçbirimiz ödeyemeyiz. Madem ki İslam gibi büyük bir dinin mensuplarıyız, bunu her halimizle her tavrımızla her şekilde yaşantımızda sürdürmeli ve göstermeliyiz."

Konuşmaların ardından Ali Şeker Yatılı Kız Kuran Kursu açılışı protokol tarafından yapıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber