Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Ekonomi 29 Ocak 2016 - 01:24 Yorum: 0

Teknik elamanlara Hizmet içi Eğitim

Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, İlçe Müdürlüklerimizdeki entegre mücadele konusunda çalışanlara ve Tarımsal Danışmanlık hizmeti veren teknik elamanlara yönelik 5 gün süreyle Hizmet içi Eğitimi veriliyor.

Teknik elamanlara Hizmet içi Eğitim

Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, İlçe Müdürlüklerimizdeki entegre mücadele konusunda çalışanlara ve Tarımsal Danışmanlık hizmeti veren teknik elamanlara yönelik 5 gün süreyle Hizmet içi Eğitimi veriliyor.

Entegre mücadele, zararlı organizmaların popülasyon ve çevreyi dikkate alarak uygun mücadele yöntemleri ve teknikleriyle, zararlı organizmaların yoğunluğunu ekonomik zarar seviyesinin altında tutan bir sistemdir. 

25-29 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacak Hizmet İçi Eğitiminin açılışında bir konuşma yapan İl Müdürü Ali SELVİ, " Güzel ilimizde kayısı iyi gelir getiren ve uzun süre depolanma imkânı olan meyve olması nedeniyle, üreticilerin büyük çoğunluğu tercihlerini kayısı yönünde kullanmış, bunun sonucunda da üretim alanı ve miktarında büyük artışlar meydana gelmiştir.  Malatya da yaklaşık 50.000 aile kayısı tarımı ile uğraşmakta ve doğrudan ya da dolaylı olarak yaklaşık 200.000 kişi geçimini bu sektörden temin etmektedir. İlimizin geleceği için bu kadar değerli olan kayısının kaliteli, hijyenik ve kalıntı miktarı düşük dolayısıyla da sağlık açısında güvenilir olması vazgeçilmez bir unsurdur" dedi.

Hastalık ve zararlılarla mücadele de kullanılacak ilaçların teknik talimatlar doğrultusunda reçete yazdırılmadan bilinçsizce kullanılması, hastalık ve zararlıların dayanıklılığını artırabildiği gibi doğal dengeyi de bozması ile ilgili endişelerini dile getiren SELVİ, " Söz konusu sorunlar kaliteli sağlıklı ve güvenilir gıda üretimini ve ihracatımızı olumsuz etkilemektedir. Bu amaç doğrultusunda kimyasal ilaç kullanacak üreticilerimizin, il ve İlçe Müdürlüklerinde üretici kayıt defterlerini alarak, ilaçlarını reçete yazma yetki belgesi olan uzman kişilere yazdırmaları büyük önem arz etmektedir. İlimizde Entegre Mücadele Çalışmaları 2007 yılında başladı. 2015 yılında ilimizde Entegre Mücadele uygulamaları 99 çiftçi ve 3050 dekar alanda, 13 ilçede yürütülmektedir. Kayısı dışında Kiraz'da 145 dekar alanda 15 çitçi, Elma'da 568 dekarda 17 çiftçi ve Bağda 142 dekarda 10 çiftçi ile değişik ilçelerimizde entegre mücadele programımız yürütülmektedir" dedi.

5 gün sürecek hizmet içi eğitimde, entegre mücadele konusunda çalışan teknik elamanlar ile tarımsal danışmanlık hizmeti veren teknik elamanlara, konu uzmanlarımız Ziraat Mühendisleri Şevket FİDAN, Akif CANAL, Badin KILIÇ, Ahmet BİRİ, Suat CANTÜRK ve Mustafa ÇELİK tarafından, meyve bahçelerinde hastalık ve zararlılar, reçete yazılımı, BKÜ Uygulama Belgesi, hasat öncesi kalıntı, meyve bahçelerinde gübre uygulamaları, İyi tarım-organik tarım uygulamaları ve zirai ilaç bayileri konularında eğitimler verilecektir.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber