Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 29 Nisan 2019 - 12:03 Yorum: 0

TEKNOFEST’e final etabına Düzce’den 11 Proje katılacak

DÜZCE(İHA) – İstanbul'da yapılacak olan TEKNOFEST final etabına Düzce'den toplam 11 proje katılacak.

TEKNOFEST’e final etabına Düzce’den 11 Proje katılacak

DÜZCE(İHA) – İstanbul'da yapılacak olan TEKNOFEST final etabına Düzce'den toplam 11 proje katılacak.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada İstanbul Havalimanında yapılacak olan dünyanın ender teknoloji festivali olan, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e 11 projenin katılacağı bildirildi.

Yapılan açıklamada; "Düzce Bilim ve Sanat Merkezi tarafından hazırlanan 10 projeden; İnsanlık Yararına Çalışmalar ve Savunma Sanayii kategorisinde Çok Amaçlı Su Altı Vatoz Robotu, Işık Kirliliğinin RGB Yöntemiyle Engellenmesi, İşitme Engelliler İçin Konuşmayı Yazıya Çeviren Gözlük, Zemin Rengine Göre Renk Değiştiren Dinamik Kamuflaj, Ultra Hafif Elektrikli İnsanlı Uçak Projeleri ve roket kategorisinde 1 projemiz olmak üzere toplam 6 proje ön elemeyi geçerek final etabında yarışmaya hak kazandılar. Mehmet Akif İnan Hafız İmam Hatip Ortaokulu tarafından hazırlanan; Ortaokul kategorisinde Akıllı Mekanlar Hackathon Yarışması Alanında 3 proje, İnsanlık Yararına Teknoloji Alanında 2 proje olmak üzere 5 proje ön elemeyi geçerek final etabında yarışmaya hak kazandılar. Ayrıca ROBOTİK Fetih 1453 Yarışması Lise kategorisinde Mehmet Akif İnan Hafız İmam Hatip Lisesi ROBOTİM, Ortaokul kategorisinde Mehmet Akif İnan Hafız İmam Hatip Ortaokulu ROBOTİM yarışlara katılacaktır. Böylece ilimizden her iki okulumuzun projeleri ile TEKNOFEST final etabına toplamda 11 proje ve iki robot takımı ile katılım sağlayacağız" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber