Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 12 Ekim 2016 - 16:44 Yorum: 0

Teknoloji ile çim ekimi

Karesi Belediyesi, son teknoloji sistem olan hydroseeding yöntemi ile çimlendirme çalışmaları yapıyor.

Teknoloji ile çim ekimi

Karesi Belediyesi, son teknoloji sistem olan hydroseeding yöntemi ile çimlendirme çalışmaları yapıyor.

Karesi Belediyesi, püskürtme çim olarak bilinen hydroseeding yöntemiyle bu yılki çim ekimini gerçekleştirdi. Hem ekonomik hem de hızlı şekilde ekimlerin gerçekleştirildiği hydroseeding yöntemi, tohum, gübre, malç ve yapıştırıcı gibi malzemelerin su ile birlikte bir makine tankı içerisinde karıştırılması ile oluşan malzemenin hortumla ince bir tabaka olarak toprak yüzeyine püskürtülmesi yolu ile uygulanıyor.

Püskürtme çim olarak da bilinen ve diğer yöntemlere oranla daha başarılı olan hydroseeding püskürtme çim yöntemi ile çim ekilen toprak gübre içermediği için uzun süre kullanılıyor.

Karesi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Vehbi Yörük konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Karesi ilçesi sınırları içerisinde bulunan yeşil alanlarımızda yeni bir sistem uygulamaya başladık. Bu sistem Avrupa'da uygulanan hydroseeding yöntemi ile çim ekme sistemi. Biz parklarımızda çimlerimizi ekme ya da serpme yöntemi ile ekiyorduk. Fakat serpme yönteminde çim rüzgardan ve yağmur nedeniyle zayi oluyordu. Bu yeni sistem sayesinde hem maliyetlerimiz onda bir düşüyor, hem de iş gücünden fayda sağlıyoruz. Ayrıca yine bu sistem sayesinde çimler de zayi olmuyor ve toprağa yapışıyor" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber