Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Ağustos 2016 - 13:53 Yorum: 0

Teknoloji postacıları etkiledi

Teknolojinin gelişimi ve iletişim alanındaki yenilikler yılların mesleği olan postacılığın eski popülaritesini kaybetmesine neden oldu.

Teknoloji postacıları etkiledi

Teknolojinin gelişimi ve iletişim alanındaki yenilikler yılların mesleği olan postacılığın eski popülaritesini kaybetmesine neden oldu. Postacılar sadece mahkemelerin ve iş adamlarının resmi evrakları, icra belgeleri ve tebligatlarını dağıtan memurlar oldu.

Batman PTT Başmüdürü Yılmaz Altunç, teknolojinin gelişiminin posta dağıtıcılarını da etkilediğini belirtti. Eskiden postacıların dört gözle beklenen insanlar olduğunu ve müjdeli haber verildiğinde omuzlarda taşındığını ifade eden Altunç, "Vatandaşların geçmişte eş, dost ve akrabaları ile olan iletişimini sağlayan tek kurum PTT'ydi. Bu nedenle o zamanlar posta memurlarımızın yolu hasretle beklenirdi. Çünkü gurbette olan aile fertlerinden ve sevdikleri insanlardan güzel haberler alıyorlardı" dedi.

"Vatandaş gönderiyi almamak için çeşitli yollara başvuruyor"

Teknoloji geliştiğini ancak postacı işlerinin devam ettiğini anlatan Altunç, "Teknoloji gelişti ama bizim hala o işlerimiz devam etmekle birlikte resmi evraklar ağırlık kazandı. Bunlar genellikle iş adamları ve şirketlerin evrakları, ceza tebligatları, mahkeme tebligatları posta üzerinden ulaştırıldığı için vatandaşlar postacıyı kötü veya düşman bellemekten çok getirdikleri gönderiyi almamak için çeşitli yollara başvuruyorlar. O gönderiyi almamak için bizlere sorun çıkarıyorlar. Aslında kötülüğü bizden bilmiyorlar ama onu ulaştıran elçiler, ulaklar olduğumuz için öyle bir algı oluşuyor. Bugüne kadar Batman'da posta memurlarımıza yönelik fiziksel şiddet içeren herhangi bir durum yaşanmadı. Ama Türkiye'nin çeşitli illerinde bu tür durumları bizler de basından duyduk. Bu tebligatlar nedeniyle daha önce vatandaşlar tarafından sevgi ile açılan kapılar artık açılmıyor" diye konuştu.

Teknoloji postacıları etkiledi

Teknoloji postacıları etkiledi

Teknoloji postacıları etkiledi

Teknoloji postacıları etkiledi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber