Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Ekim 2016 - 23:13 Yorum: 0

(Tekrar)

Antalya Eczacı Odası Smart "Akılcı" Eczane Projesi'nin ?ilk eğitim toplantısını gerçekleştirdi.

(Tekrar)

Antalya Eczacı Odası Smart "Akılcı" Eczane Projesi'nin ?ilk eğitim toplantısını gerçekleştirdi.

Smart "Aklılcı" Eczane Projesi'nin pilot uygulamasındaki 8 ilden biri olan Antalya Eczacı Odası, pilot uygulamadan sonra projenin Türkiye yaygınlaştırma aşamasındaki ilk eğitim toplantısını yptı. Eczacıların yoğun katılım sağladığı eğitim toplantısı, Antalya Eczacı Odası Başkanı Ecz. Tolgar Akkuş'un açılış konuşması ile başladı. Akabinde Proje Koordinatörü Ecz. Evrim Çakıl, Proje Eğitmenleri Ecz. Ayşe Karadağ, Ecz. Tuğçe Deniz Göl, Ecz. Mustafa Oruç ve Ecz. Veysel Biçer'in sunumlarıyla devam eden panelde, Smart Eczane Projesi'nin amacının, kaliteli ve sürdürülebilir yeni eczacılık modelinin hayata geçirilmesi olduğu vurgulandı.

Yeni hizmet modeli

Türk Eczacıları Birliği'nin başlattığı "Smart (Akılcı) Eczane Projesi" ile eczacılar, mesleğinde değişimin öncüsü olarak asıl görevleri olan ilaç/sağlık danışmanlık hizmetleri, ilaç tedavi süresi içinde hastanın bilinçli davranması ve hastalarda ilaç kullanım kontrolü ile hastaların yaşam kalitesi üzerinde eczacılık mesleğinin önem vurgusunu artıracak. Proje eğitiminin ikinci ayağındaki eğitimde ise , "Smart (Akılcı) Eczane Projesi" ile birlikte eczacıların astım (KOAH), hipertansiyon, diyabet gibi spesifik tanı konulmuş hastaların takibi üzerinde yönetici rol model olacaklarının altı çizildi.

Ezacı kendini planlayacak

Antalya Eczacı Odası, "Smart (Akılcı) Eczane Projesi" kapsamında "Sürekli Mesleki Gelişim" eğitimi de vererek, toplumsal sağlık sisteminin geliştirilmesi ve korunması için eczacıların kaliteli ve kapsamlı bir sağlık hizmeti vermelerini garanti altına alacak. Eczacının her geçen gün yenilenen bilgiler ile kendisini geliştirme ihtiyacı duyduğunu ve toplumla olan ilişkilere ayak uydurmasının önemini aktaran Antalya Eczacı Odası proje eğitmenleri, "Sürekli Mesleki Gelişim" eğitim programının bu anlamda eczacılara kendi gelişimlerini planlayıp uygulamaya geçireceğini ve öğrenme sistemini de sağlayacağınn altını çiizdiler.

(Tekrar)

(Tekrar)

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber