Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Kasım 2016 - 16:28 Yorum: 0

Tekvando’nun bronz kızına özel karşılama

Dünya Tekvando Federasyonu tarafından Kanada'da düzenlenen Gençler Dünya Tekvando Şampiyonası'nda dünya üçüncüsü olan Edirne Belediyespor Kulübü'nün...

Tekvando’nun bronz kızına özel karşılama

Dünya Tekvando Federasyonu tarafından Kanada'da düzenlenen Gençler Dünya Tekvando Şampiyonası'nda dünya üçüncüsü olan Edirne Belediyespor Kulübü'nün milli sporcusu Derya Eşme, ülkeye dönüşünde muhteşem bir şekilde karşılandı.

16-20 Kasım 2016 tarihleri arasında Kanada'nın Burnaby şehrinde düzenlenen Geçler Dünya Tekvando Şampiyonası'nda ay yıldızlı forma ile 44 kilo bayanlarda mücadele eden Derya Eşme, Gençler Tekvando Şampiyonası'nda dünya üçüncüsü oldu. Kanada'dan Türkiye'ye dönüş yapan Derya Eşme'yi antrenörü Metin Eşme, annesi Emine Eşme, babası Kadir Eşme, ağabeyi Ertuğrul Kaan Eşme, Yardımcı Antrenör Özlem Yılmaz ve Özlem Yıldız'ın oğlu Orkun Yılmaz Atatürk Havaalanında çiçeklerle karşıladı. Kızını havaalanında karşılayan anne Emine Eşme duygu dolu anlar yaşadı. Derya Eşme ile uzun süre özlem gideren Emine Eşme, kızının elde ettiği başarıdan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Baba Kadir Eşme de destek veren herkese teşekkür etti.

Bundan sonraki hedefinin 2020 yılında düzenlenecek olimpiyatlara katılmak olduğunu anlatan Derya Eşme, desteğinden dolayı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a teşekkür etti.

Derya Eşme'nin spor camiasında efsane olma yolunda hızla ilerlediğini anlatan Antrenör Metin Eşme, "Son iki yılda 3 kez Türkiye Şampiyonu ve 2 kez de dünya şampiyonu oldu. Tekvando gibi olimpik bir spor dalında, 98 ülkeden 900 sporcunun yarıştığı bir şampiyonada dünya üçüncülüğü elde etmek gerçekten çok zor. İnanılmaz bir çalışma ve 9 yıllık bir çalışmanın karşılığında elde edilen bir başarı. Derya Eşme'yi olimpiyatlara hazırlamak istiyoruz. İnşallah 2020 olimpiyatlarının dönüşünde de böyle bir karşılama yapmayı Allah bize nasip eder. Bütün Edirne'ye bu gururu yaşatmak istiyoruz. Bu başarıdaki paylardan birisi sporcunun, ikincisi ailesinin, üçüncüsü çalıştırıcının ve en önemlisi bize en büyük desteği veren kulübümüzündür. Bu kulübün başkanı olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim" dedi.

Edirne otoban gişesinde muhteşem karşılama

Edirne'ye dünya üçüncülüğünü getiren Derya Eşme, Edirne Otoban Gişelerinde büyük bir coşkuyla karşılandı. Dev Türk bayrağı, "Seni seviyoruz şampiyon" afişleri ve meşaleler ile karşılanan Eşme, duygu dolu anlar yaşadı.

Derya Eşme'nin yakınları ve minik sporcular Eşme'ye sarılarak, başarılarının devamını diledi. Gişelerde oluşan konvoy daha sonra Edirne turu yaparak, dünya üçüncülüğünü kutladı.

2015 yılında Yıldızlar yaş grubunda (12-14 yaş) yarışarak önce Türkiye Şampiyonu ve ardından Kore'de yapılan Yıldızlar Dünya Şampiyonası'nda dünya 3'üncüsü olarak yıldızı parlayan Eşme, 2016 yılında ilk kez gençler yaş grubunda yarışmaya başladı. Yaş grubunun en küçüğü olmasına rağmen 2016 yılında Gençler yaş grubunda önce Liselerarası Türkiye Şampiyonu ardından Gençler Türkiye Şampiyonası'nda aynı gün 7 maç kazanarak Türkiye Şampiyonu olan Eşme, Kanada'da yapılan Gençler Dünya Şampiyonası'nda 44 kilo bayanlarda milli formayı temsil etme hakkı kazanmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber