Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Asayiş 14 Mayıs 2016 - 12:38 Yorum: 0

Telefon Dolandırıcısı Azerbaycan Uyruklu Çıktı

İzmir'in Balçova ilçesinde, kendini polis olarak tanıtıp telefonla konuştuğu M.F.'ye, hesabının terör örgütü tarafından kullanıldığını söyleyerek...

Telefon Dolandırıcısı Azerbaycan Uyruklu Çıktı

İzmir'in Balçova ilçesinde, kendini polis olarak tanıtıp telefonla konuştuğu M.F.'ye, hesabının terör örgütü tarafından kullanıldığını söyleyerek dolandırmak isteyen Azerbaycan uyruklu K.M., M.F.'den önce evdeki 65 bin lira değerindeki altınları aldı. Bankadaki parayı da isteyen dolandırıcı, M.F.'nin dolandırıldığını anlayıp durumu polise bildirmesi ile yakalandı.

Geçtiğimiz 10 Mayıs günü saat 10.30 sıralarında, Balçova ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki M.F.'yi ev telefonundan arayarak kendisini polis olarak tanıtan şahıs, M.F.'ye "Kimliğinin terör örgütü tarafından kullanılıyor. Bu şahısları yakalamak amacı ile operasyon yapacağız. Hesabınızdan para çekiyorlar, bankada ne kadar paranız var?" diye sordu. M.F. bankada parası olduğunu söylerken telefondaki dolandırıcının talimatını dinleyerek evde bulunan 65 bin lira değerindeki altınlarını, evinde gelen polis olarak tanıtan bir şahsa verdi. Daha sonra telefonla tekrar arayan dolandırıcı, M.F'den bankada bulunan parasını çekmesi için bankaya yönlendirdi. Bankaya giden M.F. yüklü miktardaki parayı hemen çekemeyeceğini öğrenince, telefonla konuştuğu polis olarak tanıtan kişiye parayı yarın çekebileceğini söyledi. M.F. durumu yakınlarına anlatınca, yakınlarının telkini ile arayan kişinin dolandırıcı olduğunu öğrendi. M.F. durumu polis bildirdi.

POLİS VATANDAŞ İŞBİRLİĞİ DOLANDIRICIYI YAKALATTI

Ertesi gün M.F.'yi tekrar arayan dolandırıcı, M.F.'den bankaya gidip parayı çekmesini ve çektiği parayı evinin yakınlardaki boş arsaya koymasını istedi. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Amirliği ekipleri tarafından "İletişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık" olayını gerçekleştiren Azerbaycan uyruklu K.M.(28) isimli şahıs M.F.'nin evinin yanında bulunan boş arsaya para süsü verilen poşeti almaya geldiği sırada yapılan operasyonla suçüstü yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedilen Azerbaycan uyruklu K.M. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber