Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 06 Ekim 2016 - 17:33 Yorum: 0

Telefon dolandırıcısını polise yakalattı

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'da bir kişi, kendisini telefonla dolandırmak isteyen şahsı 3 saat boyunca oyalayarak polislere yakalattı.

Telefon dolandırıcısını polise yakalattı

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'da bir kişi, kendisini telefonla dolandırmak isteyen şahsı 3 saat boyunca oyalayarak polislere yakalattı.

Film gibi olay Çorlu-Tekirdağ hattında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Çorlu'da ikamet eden A.K.'yi önceki gün telefonla arayan dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıtıp banka hesaplarındaki paraların FETÖ/PDY terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söyledi. Dolandırıcılar A.K.'den bankadaki parasını ve evdeki ziynet eşyalarını gönderecekleri sözde polise vermelerini istedi. Korku yaşayan A.K., bankadan çektiği 25 bin TL'sini gelen dolandırıcıya verdi. Bunun üzerine dolandırıcılar aynı yöntemle Çorlu'da ikamet eden F.Ç.'den 5 bin TL, S.Ç.'den de 8 bin 500 TL para alarak dolandırdı.

Şebeke elemanları daha sonra yine Çorlu'da ikamet eden O.Ş.'yi arayıp aynı yöntemi deneyerek kendilerine 270 bin TL vermelerini istedi. Dolandırıcıların yalanına inanmış gibi yaparak irtibatı koparmayan O.D. dolandırıcıların parayı Tekirdağ il merkezindeki bir adrese getirmesini istemeleri üzerine polise başvurarak yardım istedi.

Dolandırıcıların parayı Çorlu'da değil Tekirdağ'da teslim almak istemeleri üzerine O.Ş., belirtilen adrese gitti. Tekirdağ il merkezinde kendisini telefonla yönlendiren dolandırıcının talimatlarını harfiyen yerine getiren O.Ş. yaklaşık 3 saat süren telefon trafiğinin ardından şahısla karşı karşıya geldi.

Paranın teslim edileceği adresin bulunduğu yerde geniş güvenlik önlemi alan ve O.Ş.'nin her adımını izleyen Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri O.Ş'den parayı almaya gelen H.D. adlı şüpheliyi suçüstü yakalayarak gözaltına aldı.

H.D.'nin Çorlu'da gerçekleştirdiği dolandırıcılık olaylarında güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerini de belirleyen Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tüm olaylarda H.D.'nin yer aldığını tespit etti. H.D. polis ekiplerince gözaltına alınarak Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber