Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Temmuz 2014 - 16:48 Yorum: 0

Telefonda dolandırıcılık iddiası

İzmir ve Ankara'da iki kişiyi telefonla dolandırdığı ileri sürülen şüpheli Adana'da yakalandı

Telefonda dolandırıcılık iddiası

ADANA (AA) - İzmir ve Ankara'da iki kişiyi telefonla dolandırdığı ileri sürülen 1 kişi Adana'da gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir'de yaşayan bir ev kadınını telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan kişi, kadına, banka hesabının terör örgütünün eline geçtiğini söyledi. Kadın, hesabındaki 3 bin 400 lirayı çekerek, şüphelinin "devlet güvencesinde" olduğunu belirterek verdiği banka hesap numarasına aktardı. Daha sonra dolandırıldığını anlayan kadın polise şikayette bulundu. 

Öte yandan Ankara'da bir sağlık memuru da benzer yöntemle 4 bin 520 lira dolandırıldığını öne sürerek şikayetçi oldu. İddialarla ilgili araştırma başlatan ekipler, her iki kişinin de Adana'daki bir hesaba para yatırdığını tespit etti.  

Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmayla iki kişiyi dolandırdığı iddiasıyla şüpheli Y.S'yi (36) gözaltına aldı. Şüphelinin aynı suçtan girdiği cezaevinde 9 gün kaldıktan sonra yaklaşık bir ay önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığı öğrenildi.

Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Adana Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber