Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın
Sami Er
Türkiye 25 Ağustos 2014 - 11:06 Yorum: 0

Telekulaklar 2. Ordu'ya sızdı

17 Aralık'tan sonra başlatılan soruşturmada dinlemelerin TSK'nın en önemli karargahlarından olan 2. Ordu Komutanlığı'na uzandığı ortaya çıktı. Üst düzey komutanları da dinlediği iddia edilen polisler incelemeye alındı.

Telekulaklar 2. Ordu'ya sızdı

Üst düzey komutanları da dinlediği iddia edilen polisler incelemeye alındı.

İçişleri Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) en önemli karargahlarından birisi olan 2. Ordu Komutanlığı'nda görev yapan bazı üst düzey komutanlar ve önemli görevler üstlenen askeri personele yönelik usulsüz telefon dinleme yapıldığı iddiaları üzerine Malatya Emniyet Müdürlüğü'nde inceleme başlattı.

Bakanlık, halen 30 kente devam eden usulsüz telefon dinleme soruşturmalarına Malatya'nın yanı sıra, Şanlıurfa, Hakkari, Iğdır, Siirt ve Sivas'ı ekledi. Altı kentte inceleme ve soruşturma yapılması amacıyla müfettiş görevlendirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nda, 17 ve 25 Aralık sürecinin ardından ortaya çıkartılan yasadışı telefon dinleme, izleme ve takiplerine yönelik tespitler üzerine harekete geçen İçişleri Bakanlığı, aralarında Ankara, İstanbul, İzmir Bursa, Adana gibi büyük kentler olmak üzere 30 kentte inceleme ve soruşturma başlatmıştı. Halen 30 kentte söz konusu adli ve idari soruşturmalar devam ederken, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi'ndeki devam eden araştırmalarda yeni bilgiler elde edildi.

Kayıtlar incelenecek

Bu çerçevede, mevcut 30 kentin dışında, Malatya, Şanlıurfa, Siirt, Hakkari, Iğdır ve Sivas'ta da yasadışı telefon dinleme ve izleme yapıldığı yönünde tespitlere ulaşıldı. Bunun üzerine, İçişleri Bakanlığı, altı kentte ilk kez telefon dinleme ve izleme işlemlerinin incelenmesi amacıyla yeni müfettişler görevlendirdi. Yeni inceleme başlatılan kentler arasında Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki 4 ordu komutanlığından birisi olan 2. Ordu Komutanlığı'nın konuşlandığı Malatya'nın yer alması dikkati çekti.

Malatya merkezli pek çok kentteki askeri birliğin komuta kademesinin yer aldığı 2. Ordu Komutanlığı'nda görev yapan bazı üst düzey komutanlar ile karargahtaki kritik ve önemli görevlerde yapan askeri personele yönelik yasadışı telefon dinlemesi ve takibi yapıldığı tespitlerinin bulunduğu kaydedildi. Bu amaçla, Malatya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nin kayıtlarının müfettişlerce incelemeye alınacağı öğrenildi.

Haber Kaynağı: Milliyet
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber