Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 03 Eylül 2016 - 12:08 Yorum: 0

Televizyondan sipariş verdi, kutuyu açınca şok oldu

Mersin'de kendisine böbreğini veren ablasına hediye etmek için bir televizyon kanalında reklamı yapılan cep telefonunu sipariş eden vatandaş, kutudan bataryası...

Televizyondan sipariş verdi, kutuyu açınca şok oldu

Mersin'de kendisine böbreğini veren ablasına hediye etmek için bir televizyon kanalında reklamı yapılan cep telefonunu sipariş eden vatandaş, kutudan bataryası bile olmayan eski bir telefon çıkınca neye uğradığını şaşırdı.

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesine bağlı Yeni Mahallede yaşayan 40 yaşındaki Mehmet Kas, böbreğini vererek hayata tutunmasını sağlayan ablası Saime Kas'a hediye almak istedi. Bir televizyon kanalında reklamını gördüğü ünlü bir markaya ait cep telefonunu ablası için sipariş eden ve parasını da ödeyen Kas, başına gelenleri anlattı. Ünlü bir markaya ait cep telefonunun 100 liraya satıldığını görünce reklamdaki telefon numarasından 25 Ağustos 2016 tarihinde sipariş verdiğini belirten Kas, telefonun 2 Eylül 2016 tarihinde kargoyla adresine gönderildiğini söyledi. Paketi açtığında şok olduğunu dile getiren Kas, "Ben böbrek nakli olmuş bir insanım. Ablam bana bir böbreğini verdi. Ben de ona hediye olarak bu telefonu sipariş ettim. Telefon geldi, kutuyu açtığımda büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Kutuda, benim sipariş ettiğim telefon yerine eski, ekranı çizilmiş, markası belli olmayan ve içinde bataryası bile bulunmayan bir telefonla karşılaştım. Bana artık oyuncak olarak kullanılabilecek bir telefon göndermişler" dedi.

"Sipariş verdiğim telefonu defalarca aradım ama ulaşamadım"

Televizyonda sipariş verdiği telefon numarasını defalarca aradığını ancak ulaşamadığını ifade eden Kas, "Çünkü telefonu engellemişler. Belki 50 kez aradım ama ulaşılamıyor telefona. Üstelik aynı televizyon kanalında aynı telefon numarasıyla benim sipariş ettiğim cep telefonunun reklamı da devam ediyor. Belli ki, benim onlara ulaşmamı engellemişler. Hala utanmadan bu reklamları yapıp milleti kandırmaya çalışıyorlar. Derdimi anlattığım birçok kişinin de aynı durumda olduğunu öğrendim. Onlar da sipariş telefonuna ulaşamamışlar" diye konuştu.

Gönderilen cep telefonunu telefoncuya da gösterdiğini belirten Kas, şunları söyledi:

"Bataryası olmadığını için zaten açılmıyor. Eski tip bir cep telefonu olduğu için bataryası da bulunmuyor. Götürdüğüm telefoncu bana, "Çocuğun eline ver oynasın" dedi."

"Dava açacağım"

Emekli olduğunu ve bin 100 lira maaşla iki çocuğuyla eşinin geçimini sağlamaya çalıştığını ifade eden Kas, telefon için 100 lira ödediğini, küçük bir miktar gibi görünen bu paranın kendisi için çok büyük olduğunu söyledi. Yasal yollara başvurmak için avukatı ile görüştüğünü de anlatan Kas, "Bana gönderdikleri kargo paketinin üzerine soy ismimi Kas yerine Kat olarak yazmışlar. Üstelik ben sipariş verirken soy ismimi kodlayarak yazdırmıştım. Bunu, dava açarsak bir şey elde edemeyelim diye özellikle yaptıklarını düşünüyorum. Avukatım da soy ismim yanlış yazıldığı için dava açınca sıkıntı yaşayabileceğimi söyledi. Ama ben yine de dava açacağım" ifadelerini kullandı.

"Benim gibi bu tuzağa düşmesinler"

Vatandaşları kendisinin düştüğü hataya düşmemeleri konusunda uyaran Kas, "Halkıma sesleniyorum, hiç kimse onlara kanmasın. Paralarını boşu boşuna onlara kaptırmasın. Çünkü reklamını yaptıkları telefonu değil, eski bir telefon gönderiyorlar. Kimsenin bu hale düşmesini istemiyorum. Ben böbrek nakli oldum ve aylık bin 100 lirayla geçiniyorum, çalışamıyorum. Bu şekilde insanları kandırmaya çalışıyorlar. Hırsızlık illaki elini cebine atıp paranı almak değildir, böyle hırsızlık yapıyorlar. Herkese sesleniyorum, benim gibi bu tuzağa düşmesinler. Devlet yetkililerinden, bu tür dolandırıcılara el atmalarını ve gerekin yapmalarını istiyorum" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber