Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 27 Mart 2015 - 12:55 Yorum: 0

TEMA Vakfı İl Temsilcisi İzzet Berktaş TEMA'yı anlattı ve tanıttı

TEMA Malatya İl Temsilciliği 2015 Eğitim Öğretim Yılı konferanslarına Malatya İbni Sina Okulları ile devam ediyor. Konferans okul idaresinin daveti, Lise öğrenci ve öğretmenlerinin katılımı ile okulun salonunda yapıldı.

TEMA Vakfı İl Temsilcisi İzzet Berktaş TEMA'yı anlattı ve tanıttı

İbni Sina  Okulları Müdürü Cengizhan KAYA’nın açılış ve tanıtım konuşmasından sonra söz alan İzzet Berktaş 11 Eylül 1992 yılındaki kuruluşundan başlayarak 2015 yılına kadara çalışmaları ve projeleri temelinde TEMA’yı anlattı.

·         Toprak Hakkında Konuşalım

·         Toprak Yoksa Hayat Yok

·         ‘Suyunu Boşa Harcama

·         TEMA ve Gönüllük

Başlıklı animasyon ve filmler ile birlikte Dünya Ormancılık ve Dünya Su Günü gibi çeşitli gün ve haftalarda yapılan faaliyetlerden örneklerle TEMA Çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Konuşmasının başında içinde bulunduğumuz Mart Ayının Çanakkale Zaferi başta olmak üzere önemli gün ve haftaların bulunduğuna dikkat çekerek topraklarımızı, suyumuzu korumanın toplumu oluşturan her yaştan her baştan bireyin sorumluluğu altında olduğunu vurguladı.

TEMA Vakfı İl Temsilcisi İzzet BERKTAŞ TEMA’nın okul öncesi-ilkokul-ortaokul ve liselere yönelik olarak hazırladığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan bir protokol kapsamında sürdürülmekte olan Minik TEMA –Yavru TEMA –Ortaokul TEMA ve LİSE TEMA eğitim programları hakkında kısa bilgi verdi. Bu yıl ülkemizde pilot olarak 3 ilde uygulanmakta olan Lise TEMA Programının ise bir yıl süreli ekolojik okur yazarlık programı olduğunu, gençlerin çevre sorunlarına duyarlı ve çözüme yönelik harekete geçen bireyler olmalarını amaçladıklarını ifade etti.

İçinde Sağlık Meslek Lisesi, Meslek Lisesi ve Anadolu Lisesi olmak üzere üç farklı okulu barındıran İbni Sina Okulları yerleşkesindeki konferans salon kapasitesi dikkate alınarak iki grup halinde 200’ü aşkın öğrencinin ve öğretmenlerinin katılımlarıyla yapıldı.

Konferans İzzet BERKTAŞ’ın; okul idaresini bilgilendirerek etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Paşa DEMİRHAN’a ve Okul Müdürü Cengizhan KAYA’yı katılımları için öğrenci ve öğretmenlere teşekkürü ile tamamlandı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber