Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Haziran 2016 - 14:53 Yorum: 0

TEMA Vakfı’ndan Anız Açıklaması

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Şırnak'ın İdil ilçe temsilciliği yaz aylarında meydana gelen anız...

TEMA Vakfı’ndan Anız Açıklaması

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Şırnak'ın İdil ilçe temsilciliği yaz aylarında meydana gelen anız yangınlarını dikkat çekmek için açıklama yaptı.

TEMA İdil temsilcisi Aslan Gürses yaz aylarında meydana gelen anız yangınları dikkat çekerek, anız yangınlarının Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kanayan yarası haline geldiğini söyledi. Gürses, "Yıllardır herkes çıkıp konuşuyor anız yangınlarının zararları ve toprağa verdiği zararları dile getiriyor, çözüm önerileri sunuyor, ancak herhangi ciddi bir adım atılamıyor. Toprakta yaşayan bakteri ve mantar gibi canlılar, ölü organizmaları besin ve toprak organik maddesi olan humusa dönüştürürler. Besin ve humus toprağın en önemli bileşenlerinden olup, milyonlarca organizmayı içinde barındırır. Toprak nefes alır içinde barındırdığı organizmaların çoğu, tıpkı insanlar gibi oksijen soluyup, karbondioksit verip nefes alırlar. Dünyamız pek çok farklı toprak çeşidiyle kaplıdır. Çünkü topraklar sabit kalmaz, sürekli bir değişime uğrarlar. Her birinin farklı bir öyküsü bulunur. Kendine özgü renkleri ve katmanlarıyla, zaman içinde nasıl değiştiklerinin ipuçlarını verirler bize. Toprak yaşamın kaynağıdır. Bitkiler toprakta ve toprakla büyür, sonra da doğrudan ya da dolaylı olarak dünya üzerindeki tüm canlılar için besin sağlarlar. Yani, toprak olmasaydı yaşam bildiğimiz gibi olmazdı. İşte toprak insanlara, bitkilere besin, ekmek, su ve hava demek bunu öldürmeye yok etmeye hakkımız yok. Bize emanet bırakılan bu toprakları torunlarımıza sağ salim teslim etmeliyiz. Bunun için bizler TEMA olarak anız yalgınları için canla başla savaşıyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber