Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 07 Ekim 2016 - 07:58 Yorum: 0

Temel kazısında 2 bin 400 yıllık oda mezar bulundu

Muğla'nın Milas ilçesinde geçtiğimiz günlerde, bir inşaatın temel kazısı sırasında ortaya çıkan lahitin ardından yürütülen çalışmalar sonrasında,...

Temel kazısında 2 bin 400 yıllık oda mezar bulundu

Muğla'nın Milas ilçesinde geçtiğimiz günlerde, bir inşaatın temel kazısı sırasında ortaya çıkan lahitin ardından yürütülen çalışmalar sonrasında, aynı yerde Helenistik döneme ait oda mezar bulundu.

Muğla'nın Milas ilçesinde Hacıapti Mahallesi'ndeki Fabrika Sokak'ta yürütülen inşaat temeli kazısı sırasında 3 Ekim tarihinde lahit bulundu. Milas Arkeoloji Müzesine haber verilmesiyle alana gelen ekipler, mezarda ve etrafında kazı çalışması başlatmıştı. Lahit içerisinde insan kemikleri ve seramik kap parçalarına rastlandı.

Yürütülen çalışmalar sonrasında, ortaya çıkan lahitin güneybatısında 2 bin 400 yıllık oda mezarı bulundu. Yeni buluntu, arkeoloji dünyasında heyecana yol açtı.

Milas Arkeoloji Müzesi Müdürü Gülnaz Savran'ın talimatıyla, basının görüntü almasını engellemek için kazı alanı perde ile kapatıldı. Müze yetkilileri, buluntuları korumak adına böyle bir uygulama yaptıklarını söyledi.

Öte yandan, bulunan oda mezarının soylu bir aileye ait olduğu ve içerisinde birçok kişinin gömülü olduğu öğrenildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber