Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 10 Ağustos 2020 - 14:58 Yorum: 0

Temizlemek isterken telefonunuzdan olmayın

Korona virüs nedeniyle cep telefonlarında temizliğin ve hijyenin önemi artarken, uzmanlar temizlik esnasında cihazların arızalanmaması için dikkatli olunması...

Temizlemek isterken telefonunuzdan olmayın

Korona virüs nedeniyle cep telefonlarında temizliğin ve hijyenin önemi artarken, uzmanlar temizlik esnasında cihazların arızalanmaması için dikkatli olunması gerektiğini söylüyor.

Dünya genelinde etkileri süren Covid-19 salgını nedeniyle kişisel hijyen önlemleri önem kazandı. Uzmanlara göre gündelik hayatta elden düşmeyen cep telefonları hijyen açısından ciddi tehlike oluşturuyor. Kolaylıkla virüs ve bakteri yayabilen cep telefonlarında tehlikeyi azaltmak için ise günlük olarak temizlik yapılması gerekiyor. Temizlik işlemi telefoncular tarafından yapılabilirken, temas riskinden kaçınmak için vatandaşlar evlerinde de telefonlarını temizleyebilirler.

"Temizlik yapmak isterken telefonunuzdan olmayın"

Eskişehir'de telefon satıcısı Oktay Mengi, vatandaşların evlerinde de telefonlarını rahatlıkla temizleyebileceklerinin altını çizdi. Mengi, cep telefonlarına zarar vermeyen selülozik tiner içerikli temizleyicilerle en doğru temizliğin yapılabileceğini, ancak bu maddeye erişimin kolay olmadığını söyledi. Kolonyalı mendilin belli oranda kurutularak temizlik için kullanılabileceğini belirten Mengi şunları aktardı:

"Pandemi sürecinde telefonlarımızın temizliğine de önem göstermemiz gerekiyor. Telefoncular olarak biz de müşterilerimizin yerine temizlik yapabiliyoruz ama vatandaşlar kendileri telefon temizliğini yapabilirler. Telefonlara zarar vermeyen temizlik maddeleri var ancak vatandaşların bunlara ulaşmaları biraz zor. Bu malzemeler olmasa da ıslak mendili kurutarak ve üzerine kolonya dökerek temizlik yapılabilir. Temizlikte dikkat edilmesi gerek bazı noktalar var tabi. Özellikle ekran kenarları, hoparlör, mikrofon ve kamera çerçevesine dikkat edilmesi önemli. Şarj soketlerini de diş fırçasına hafif kolonya dökerek temizleyebilirler. Bunu yaparken de tabi kolonyanın zararı olmaz diyoruz ancak aşırıya kaçılmaması gerekir. Fazla kullanıldığında ciddi sorunlar ortaya çıkabilir. Kamera arızası, mikrofon arızası ve ciddi ekran arızaları meydana gelebilir. Temizlik yapmak isterken telefonunuzdan olmayın."

Temizlemek isterken telefonunuzdan olmayın

Temizlemek isterken telefonunuzdan olmayın

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber