Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 26 Kasım 2014 - 16:43 Yorum: 0

Temizlik işçilerinin tarım ilacından zehirlendiği iddiası

Bornova Belediyesi temizlik işlerinde çalışan 4 işçi, topladıkları çöpte bulunan ve yangına neden olan tarım ilacından soluyarak zehirlendikleri gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı

Temizlik işçilerinin tarım ilacından zehirlendiği iddiası

İZMİR (AA) - Bornova Belediyesi temizlik işlerinde çalışan 4 işçi, topladıkları çöpler arasında bulunan ve alev alan tarım ilacından soluyarak zehirlendikleri gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı. 

Edinilen bilgiye göre, Altındağ semtindeki evsel atıkları 34 FH 3631 plakalı çöp kamyonuyla toplayan Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli, Manifaturacılar, Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular (MTK) Sitesi'ndeki konteynerlerdeki çöp kamyona boşalttıkları sırada alevler yükseldi.

Alevlere müdahale etmelerine rağmen kontrol altına alamayan işçiler, kamyondaki çöpleri boş bir araziye boşaltarak söndürmeye çalışırken itfaiyeden de yardım istedi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kısa sürede yangını söndürdü. 

Bu sırada, söndürme çalışmalarına katılan temizlik işçileri İstemi Tantürk, Gıyaseddin Şişci, Hüseyin Bozkurt ve İhsan Pektaş fenalaştı. Nefes alma sorunu yaşayan ve çöpler arasındaki tarım ilacını solumaları nedeniyle zehirlendikleri ileri sürülen işçiler, yakında bulunan hastaneye kaldırıldı.

Tedavi altına alınan işçilerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken, yangına ve zehirlenmeye neden olduğu iddia edilen tarım ürününden incelenmek üzere numune alındığı öğrenildi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber