Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 14 Ağustos 2016 - 11:03 Yorum: 0

TEOG’un başarılı öğrencileri nasıl kazandıklarını anlattı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının başarılı öğrencileri İsmail Berk Düzgün ve Sude Akdemir, kazanmanın yollarını anlattılar.

TEOG’un başarılı öğrencileri nasıl kazandıklarını anlattı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının başarılı öğrencileri İsmail Berk Düzgün ve Sude Akdemir, kazanmanın yollarını anlattılar.

Geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanan TEOG sınavından tam puan almayı başaran Eskişehir Melahat Ünügür Ortaokulu öğrencileri İsmail Berk Düzgün ve 2 yanlışı bulunan Sude Akdemir, 8. sınıfa geçenlere tavsiyelerde bulundular. Sınav anında, öncesinde ve sonrasında yaşadıklarını açıklayan başarılı öğrenciler, hemen hemen aynı şeyleri söylediler. Başarılı olabilmek için televizyondan, bilgisayardan ve telefondan bir sene ayrı kalınması gerektiğini vurgulayan öğrenciler, bol soru çözmenin de öneminden bahsettiler. Öğretmenlerinin kendilerine aynı konuyu bıkmadan defalarca anlattığından söz eden öğrenciler, okul başarısının da bu yüzden yüksek olduğuna değindiler.

"Ödüller ve hediyeler olarak mükafatını aldık"

Öğretmenleri derslerde can kulağı ile dinlediğini anlatan İsmail Berk Düzgün, 8. sınıfa geçen öğrencileri şimdiden çalışmaya davet etti. Zamanın çok hızlı geçtiğini ifade eden Düzgün, "Öncelikle öğretmenlerimi derste iyi dinledim. Evde ise konuları yazarak, bol bol soru çözerek ve çözemediğim soruları öğretmenlerime getirerek böyle bir başarı elde ettim. Öğretmenlerimiz 5-6 kere bile olsa bize anlattı ve çok büyük yardımları oldu gerçekten. Yoğun bir dönemin ardından iyi bir ödül oldu bizim için. Ödüller ve hediyeler olarak mükafatını aldık. Yoğun bir ilgi ve alaka gördük. Valilikte, Vali Azmi Çelik hediyeler verdi. Tören yaptı ve bizi onure etti" dedi.

"Telefona, televizyona ve bilgisayara takılmasınlar"

Türkçe bölümündeki paragraf soruları için bol bol kitap okumayı öneren Düzgün, öğretmenlerin başarıdaki yerlerinden de bahsetti. Öğretmenlerinin aynı konuyu defalarca anlattığından söz eden Düzgün, "Sınavda Türkçe bölümündeyken paragraflar uzun oluyor gerçekten. Bu yüzden arkadaşlarıma bol bol kitap okumalarını öneriyorum. Hızlı okumak önemli oluyor. Ben fazla okuyamadım. O yüzden son dakikalarda zor bitirdim. Sınavda sakinliğimi koruyarak, soğukkanlı olmaya çalıştım. Çok kafam dağıldığı zaman bir su içtim, çikolata yedim. Biraz bekleyip nefeslendim ve sonra devam ettim. Şimdi 8. sınıfa geçen arkadaşlarıma bol bol soru çözmelerini öneriyorum. Şimdiden çalışmaya başlasınlar. Öğretmenlerine yapamadıkları soruları getirerek sorsunlar. Çünkü bir sene çok çabuk geçiyor. Nasıl geçtiğini anlamadık. 2 ay içerisinde konuların bitmesi lazım ve iyice aklımıza koyup öyle sınava girmemiz lazım. Bu da bir stres getiriyor. Bu stresten kurtulmamız için de, dersten çıktıktan sonra telefona, televizyona ve bilgisayara takılmasınlar. Balkona çıkıp bir 5-10 dakika nefeslenip derslerine devam etsinler" şeklinde konuştu.

"Bazı şeylerden 1 sene vazgeçmeleri gerekiyor"

TEOG sınavında 2 soruyu yanlış cevaplandıran Sude Akdemir ise, eve kapanarak sosyal aktivitelerden uzak durduğunu belirtti. Bir şeylerden feragat edilmedikçe başarının uzak kalacağını aktaran Akdemir, şu şekilde konuştu:

"493 puan aldım. İlk TEOG'da bir yanlışım vardı. İkincisinde 2 yanlışım var. TEOG'da başarılı olmak için son sene çalışmak yetmiyor. Önceden bir temelinizin olması gerekiyor. Her temelin üzerine ekleye ekleye ve aynı zamanda özel derslerle takviye ederek iyi bir şekilde programlayarak çalıştım. Çok fazla sosyal aktivite yaptığım da söylenemez. Genellikle eve kapandım. 8. sınıfa geçenler için bu sene çok önemli. Çok fazla ders çalışmaları gerekiyor. Dersleri dinleyerek iyi adapte olmaları ve bazı şeylerden 1 sene vazgeçmeleri gerekiyor. Sonuçta bir şeylerden feragat etmezlerse başaramazlar. Sınavdayken kafamı toparladım. Bu anın ne kadar önemli olduğunu düşündüm. Biraz vakit kaybettim ama benim soruları yapmamda bir sıkıntı yoktu. Kendimi bu şekilde cesaretlendirerek sorulara döndüm. Yapamadığım sorular oldu ve onları atladım. Hatta ilk soruların hiçbirini yapamamıştım, tekrar başa dönüp tekrar başladım. Bundan sonra da başarıyı devam ettireceğimi düşünüyorum. Çapa ya da Hacettepe Tıp istiyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber