Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Ekim 2016 - 11:23 Yorum: 0

Tepebaşı’nda bir ilk

Tepebaşı Belediyesi, zirai ilaç ambalaj atıklarını toplamak ve kullanıcılarda bu yönde alışkanlıklar edindirmek amacıyla Sakintepe Mahallesi'nde pilot...

Tepebaşı’nda bir ilk

Tepebaşı Belediyesi, zirai ilaç ambalaj atıklarını toplamak ve kullanıcılarda bu yönde alışkanlıklar edindirmek amacıyla Sakintepe Mahallesi'nde pilot çalışmalar başlattı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, ülkemizde tarım ilacı ambalaj atıklarının bertarafında kimyasal ürünün kullanımından sonra ambalaj atıkları ya yakılmakta ya da gelişigüzel doğaya terk edildiği belirtildi. Bu atıklarının yakılması veya gelişigüzel doğaya terk edilmesinin önemli ölçüde toprak, su ve hava kirliliğine neden olduğu, dolayısıyla toplum sağlığını tehdit ettiği anlatılan açıklamada, "Tepebaşı Belediyesi olarak zirai ilaç ambalaj atıklarını toplamak ve kullanıcılarda bu yönde alışkanlıklar edindirmek amacıyla Sakintepe Mahallesi'nde pilot çalışmalar başlatılmıştır. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün ortak yürüttüğü proje kapsamında, Sakintepe Mahallesi'nde tarım üreticileri ile konuşulmuş, bilinçlendirme çalışmaları yapılmış ve 1 noktada zirai ilaç ambalaj atıkları için toplama kafesi yerleştirilmiştir. Bunun yanında üreticilerin sebze fidelerinde kullandıkları ve yakarak imha ettikleri viyolları geri dönüşüme kazandırmak için ise geri dönüşüm konteynerı yerleştirilmiştir. Çalışmada çevre kirliliğinin önlenmesi ve üreticiler tarafından oluşturulan atıkların tehlikeli atıklar kapsamında bertaraf edilmesi amaçlanmıştır" denildi.

Tepebaşı’nda bir ilk

Tepebaşı’nda bir ilk

Tepebaşı’nda bir ilk

Tepebaşı’nda bir ilk

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber