Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
19:02 Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen’de ölenlerin yakınlarına taziye ziyaretind...19:02 Kripto para borsası FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, dolan...19:01 Zeynep Sönmez Antalya’da çeyrek finalde19:00 Çorum Belediyesi, 1571 çocuğa bayramlık kıyafet dağıttı18:59 Burdur’da kontrolden çıkan ticari araç takla attı: 1 kişi yaralandı18:58 Geri dönüşüm tesisinde yangın: Dumanlar iki ilçeden de görüldü18:52 Aracı kurşunlanan Bozdoğan, saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüşe katı...18:51 Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib: "Batı Şeria’da yerleşimciler tarafından uy...18:42 Hazırlık maçı: Sivasspor: 3 - Sivas Dört Eylül Futbol: 018:40 BM Viyana Ofisi’nde "Uluslararası Sıfır Atık Günü" programı18:40 Akkuyu NGS’de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı18:36 Adalet Bakanı Tunç: "Maalesef dünya böyle, adaletsiz bir dünya”18:25 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"18:24 İranlıların nevruz tatili beklentileri karşılamadı18:21 İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü18:20 CHP Genel Başkanı Özel Ortaca’da konuştu: "Limon üreticisini bu hale düşüre...18:19 MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın’dan CHP, DEM ve YRP değerlendirmesi18:16 Plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak18:12 Konya’da otomobil kaldırıma çarptı: 5 yaralı18:11 Bakan Yumaklı: "Bu memleketi çocuklarımız için dünyada bir numara yapmak üz...
Sami Er
Sağlık 21 Mayıs 2019 - 15:33 Yorum: 0

Tepebaşı’nda çocuklar sağlık ile gülümsüyor

Tepebaşı Belediyesi'nin koruyucu hekimlik çalışmalarının en başarılı örneklerinden biri olan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Eskişehirli çocukların...

Tepebaşı’nda çocuklar sağlık ile gülümsüyor

Tepebaşı Belediyesi'nin koruyucu hekimlik çalışmalarının en başarılı örneklerinden biri olan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Eskişehirli çocukların sağlıklı bir ağız yapısı ile yetişmesi adına çalışmalarını sürdürüyor. Hiçbir ücret ödemeden muayene ve tedavi olan çocuklar, geleceğe sağlık ile gülümsüyor.

Tepebaşı Belediyesi tarafından ücretsiz olarak hizmet sağlayan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, halk sağlığı konusunda öne çıkan en önemli projelerden biri olarak dikkat çekiyor. 2013 yılında Şirintepe Mahallesi'nde hizmete giren merkezde bugüne kadar on binlerce çocuk sağlık taramasından geçirilerek tedavisi yapıldı. Rutin muayenelerin yanı sıra acil polikliniği ile de önemli bir sağlık imkanı sunan merkezde, çocuklara florlama da yapılıyor. Türkiye'de dördüncü Eskişehir'de ilk olan merkez, tasarım ve işleyişi ile çocukların da korkarak değil severek gittiği bir yer durumunda. Muayeneye gelen çocuklar tamamen kendileri için tasarlanmış merkezde çizgi filmler izliyor, eğitimlere katılıyor, bir yandan da hayatları boyunca kullanacakları sağlıklı dişlere kavuşuyor. Tepebaşı Belediyesi Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, sadece ağız sağlığı ile de ilgilenmeyip, 4-18 yaş grubu çocuklara ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti sunuyor.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hakkındaki değerlendirmesinde, diş sağlığının erken yaşta kontrol altına alınmasının önemine değinerek, "Çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için koruyucu hekimlik çalışması olan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ni yaşama geçirmiştik. Merkezimizde sunduğumuz hizmetler ile çocuklarımız diş hekimi korkusu yaşamıyor, gerekli durumlarda tedavileri yapılarak sağlıklı gülüşlere kavuşuyorlar. Ücretsiz olarak sağladığımız bu hizmetlerden yararlanan çocuk sayısı arttıkça, sağlıklı dişlere sahip olma oranları da artıyor. Bu koruyucu hekimlik uygulaması sadece bir sağlık projesi değil, aynı zamanda sosyal belediyecilik örneğidir. Tepebaşı Belediyesi, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da hayata geçirdiği örnek işler ile anılmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, 1 pedodontist, 5 diş hekimi, 6 diş hekimi asistanı, 1 psikolog, 2 danışma görevlisi, 2 temizlik personeli ve 1 güvenlik görevlisi ile hizmet veriyor.

Tepebaşı’nda çocuklar sağlık ile gülümsüyor

Tepebaşı’nda çocuklar sağlık ile gülümsüyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber