Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Ekim 2016 - 13:53 Yorum: 0

Tepebaşı’nda Venezuela söyleşisi

Tepebaşı Belediyesi'nin Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Büyükelçiliği ile ortaklaşa düzenlediği, Berna Talun Üğüten'in "Yeni Dünyadan Masallar Venezuela"...

Tepebaşı’nda Venezuela söyleşisi

Tepebaşı Belediyesi'nin Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Büyükelçiliği ile ortaklaşa düzenlediği, Berna Talun Üğüten'in "Yeni Dünyadan Masallar Venezuela" adlı kitap imza günü, söyleşi ve fotoğraf sergisi Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezinde gerçekleşti.

Düzenlenen etkinliğe Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Avrupa'dan Sorumlu Dış İşleri Bakan Yardımcısı Samuel Moncada, Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Başkonsolosu Sayın Tatiana Zapata ve çok sayıda davetli katıldı.

Tercümanlığını Berna Talun Üğüten'nin yaptığı Özdilek Sanat Merkezi Oktay Ekinci Salonu'nda düzenlenen söyleşide konuşan Moncada "Tepebaşı Belediyesi'nin böyle bir etkinliğe bizleri davet ettiği için çok teşekkür ediyorum. Bu etkinliği düzenlemek için her iki ülkede çok özveri ile çalıştılar. Türkiye ile Venezuela arasındaki ilişkileri geliştirmek için çok çalışmaktayız. Bir hafta önce iki ülkenin Cumhurbaşkanları bir araya geldi. Bugünde buradayız sizleri ve kenti tanıma fırsatı bulduk. Ayrıca Belediye Başkanı ile yapılacak anlaşma ile Venezuela'da bir şehri kardeş şehir ilan edeceğiz. Ayrıca Venezuela El Sistema müzik eğitim sisteminin burada da uygulandığını söylediler bana umarım müzik eğitim sistemini devam ettirirsiniz. Bu tür etkinlikler bir birimizi daha iyi tanımamıza vesile oluyor ne kadar birbirimizi tanırsak o kadar ilişkilerimiz iyi olur. Türkiye'ye karşı çok sevgi besliyoruz" dedi.

Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes de "Bugünkü etkinlik Türk toplumunu Venezuela toplumuna yaklaştırmak için attığımız bir adım bence Büyükelçilik ve Belediye ile ortak projelerde buluşmaktayız. Bu yaptığımız çalışmalarla iki halk arasında doğrudan bir köprü vazifesi görmekteyiz geçtiğimiz günlerde çok güzel bir çalışma yaptık bir müzik gurubunu burada ağırladık. Diplomasinin en iyi biçimi kültürdür. Önce çalışmalarımızın ilk adımını müzik ile attık ve müzik ile yakınlaştık ilerde kardeş şehir projemizle birlikte ortak işbirliği çalışmasına da başlayacağız" diye belirtti.

Konuşmalardan sonra Berna Talun Üğüten "Yeni Dünyadan Masallar Venezuela "adlı Kitap'ın imza gününü gerçekleştirdi.

Tepebaşı’nda Venezuela söyleşisi

Tepebaşı’nda Venezuela söyleşisi

Tepebaşı’nda Venezuela söyleşisi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber