Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
17:58 "Kütahya’ya Şehir Hastanesi’ni kazandıran Cumhurbaşkanımıza minnettarız"17:57 Konya Ticaret Odası KGTÜ’yü seçti17:57 Sosyal medyadaki ‘para sayma’ görüntülerine ilişkin iş adamı Köksal’ın ifad...17:56 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki Tavşanlı’da17:53 Eskişehir Valiliği seçim günü alınacak trafik tedbirlerini açıkladı17:53 Dilendiği tespit edilen 1 çocuk polis ekiplerince yetkililere teslim edildi17:52 Marmaris Cumhur ittifakı adayı Yazıcı, söz verdi17:51 Muğla’da minik öğrenciler fidan dikti17:51 Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak17:50 Başkan Altay: “31 ilçemizin tamamında Konya’mıza 5 yıl daha hizmet etmek is...17:47 Tarihi ve doğal güzellikleri ile hayran bırakan Amasra’da bin 500 kişiye if...17:46 Diyarbakır’da 7 aracın karıştığı zincirleme kazada 4 kişi yaralandı17:45 Fatih Erbakan: “Türkiye genelinde adım adım 1 milyon üyeye doğru yürüyoruz”17:40 Marmaris’te bulunan 2500 yıllık kaya mezarı turizme kazandırılıyor17:35 Tahkim Kurulu’ndan, Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa’nın başvurularına ret!17:34 Başkan adayı Tosun, “Emlak vergilerindeki mağduriyeti gidereceğiz” dedi17:31 Çay ocağında cinayet : Husumetlisini öldürdü17:30 Cezaevi firarisi hırsızlık için geldiği köyde yakalandı17:30 Öğrencilerden ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan kolisi17:29 Hafriyat kamyonunun altına saklanırken yakayı ele verdi
Sami Er
Türkiye 18 Ağustos 2022 - 11:18 Yorum: 0

Tepeköylüler camilerine imam istiyor

Kırşehir'in Kaman ilçesine bağlı Tepeköy'de 1996 yılında ibadete açılan cami için cemaat 4 aydır imam arıyor.

Tepeköylüler camilerine imam istiyor

Kırşehir'in Kaman ilçesine bağlı Tepeköy'de 1996 yılında ibadete açılan cami için cemaat 4 aydır imam arıyor.

1996 yılında yapılan camiye atanan imamın tayin istemesi sonrası köylüler imamsız kaldı. Vakit namazlarında köylü arasından seçilen kişilerin imamlık yaptığı camide cuma namazlarını ise stajyer imamlar kıldırıyor. Cuma namazı vaktinde köylü, imam olmaması halinde başka köylere giderek namazını eda ediyor. Gönüllü kişi ya da stajyer imam varsa köylüye anons ile camide cuma namazı kıllanacağı duyuruluyor.

Rıza Manav adlı vatandaş köylerine imam istediklerini söyledi. Bayram Yılmaz ise, arabası olanın namaz kılmaya civar köylere gittiğini ve namaz kılmak isteyen vatandaşların güçlük çektiğini ifade etti.

Köyün tek camisinde morg, gasilhane, cenaze yıkama alanı olduğunu ifade eden Doğan Seçilmiş, "Köylü olmak suç değil. Köyümüz 70 hane, bir sürü para harcadık cami yaptırdık. Böyle bir cami kasabalarda yok ama bizim de hocamız yok" diye konuştu.

İmamın geçtiğimiz 15 Mayıs'ta tayin istediğini anlatan Hacı Çelik de, "İmam tayin istedi ve gitti. Camiye yeri geldi stajyer imamlar baktı. Bazı zamanlarda ise gönüllü imamlar cami işleri ile ilgilendi. Vakit namazlarını camide kılamıyoruz. Bayram namazlarında da köyümüzün imamı yoktu" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber