Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 15 Mayıs 2016 - 12:33 Yorum: 0

Terbuka Üniversitesi’nden Anadolu Üniversitesi’ne Ziyaret

Endonezya'da bulunan Terbuka Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tian Belawati ile Rektör Yardımcısı Dr. Mohamad Yunus, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.

Terbuka Üniversitesi’nden Anadolu Üniversitesi’ne Ziyaret

Endonezya'da bulunan Terbuka Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tian Belawati ile Rektör Yardımcısı Dr. Mohamad Yunus, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan'ı Rektörlük Senato Odası'nda ziyaret etti.

Ziyaret esnasında konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, yaklaşık 2 yıl önce Endonezya'da Dünya Açık Üniversite Rektörleri Toplantısı'nın gerçekleştirildiğini hatırlattı. Prof. Dr. Gündoğan, "Terbuka Üniversitesi'nden gelen konuklarımızla o toplantıda tanışmıştık. Hem üniversitemizi daha yakından tanımak hem de iş birliği konularını görüşmek amacıyla ülkemize geldiler. Sıcak bir ziyaret oldu, üniversitemizin açıköğretim ile ilgili bütün bölümlerini gezdiler. Önümüzdeki dönemde iki üniversite arasında açıktan ve uzaktan öğrenme ile ilgili neler yapabileceğimizi konuştuk. Terbuka Üniversitesi de dünyanın köklü açık üniversitelerinden birisi olarak şu dönemde Uzakdoğu'da önemli faaliyetleler gösteriyor. İki üniversite arasındaki ilişkileri daha ileriye götürmek istiyoruz" dedi.

Yapılan ziyarette, 2021 yılına kadar açık ve uzaktan yükseköğretim alanında, kuram ve uygulamada dünya üniversitesi hâline gelme vizyonuna sahip Terbuka Üniversitesinin Rektörü ve Rektör Yardımcısı, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi hakkında Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ile Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney'den yönetim, öğrenme ortamları ve insan gücü kaynaklarının iyileştirilmesi konularında bilgi aldı. Görüşmede, geleceğe yönelik nitelikli mezunlar verebilmek ve toplumun her kademesine kaliteli açık ve uzaktan öğrenme programı eğitimi sunabilmek için iki üniversite arasında öğretim elemanı değişimi konusu görüşüldü. Ayrıca Terbuka Üniversitesi yetkilileri, her düzeyde açık ve uzaktan öğrenme programlarını tasarlama ve hizmete sunmak amacıyla kendi öğretim elemanlarının, Anadolu Üniversitesi'nde hizmet içi eğitimi almasını istediklerini de belirtti. Anadolu Üniversitesi ile Terbuka Üniversitesi yetkilileri arasında açık ve uzaktan eğitim sistemini analiz etmek ve geliştirmek adına uluslararası projeler yürütme konusunda mutabakata varıldı. Açıköğretim Sistemi konusunda bilgi almak amacıyla Açıköğretim Fakültesine de ziyarette bulunan Terbuka Üniversitesi yetkilileri bu kapsamda, AÖF Test Araştırma Birimi, Televizyon Yapım Merkezi, Öğrenme Teknolojileri ve Araştırma Geliştirme Birimi ile Matbaa ve AÖF Hizmet Binasını da ziyaret etti.

Terbuka Üniversitesi’nden Anadolu Üniversitesi’ne Ziyaret

Terbuka Üniversitesi’nden Anadolu Üniversitesi’ne Ziyaret

Terbuka Üniversitesi’nden Anadolu Üniversitesi’ne Ziyaret

Terbuka Üniversitesi’nden Anadolu Üniversitesi’ne Ziyaret

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber