Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 22 Ekim 2013 - 09:44 Yorum: 0

Tereddütsüz karşılık verilir

Genelkurmay Başkanlığı, kimden ve nereden gelirse gelsin, Türkiye sınırları içinde olan ve olabilecek her türlü fiili ve ateşli uygulamaya angajman kuralları çerçevesinde karşılık verildiğini ve verilmeye devam edeceğini açıkladı.

Tereddütsüz karşılık verilir

Genelkurmay Başkanlığı, dün çeşitli konulara ilişkin açıklamada bulundu, Türkiye’yi hedef alan saldırıların karşılıksız kalmayacağını duyurdu. Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamalarda, Suriye’ye yönelik olarak uygulanan angajman kurallarına değinildi, yapılan faaliyetlere ilişkin şu bilgilere yer verildi.

ANGAJMAN KURALLARIYLA KARŞILIK: Kimden ve nereden gelirse gelsin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içine vaki olan/olabilecek her türlü fiilî ve/veya ateşli uygulamaya angajman kuralları çerçevesinde tereddütsüz karşılık verilmektedir/verilecektir.

ASKERİ BÖLGELERİN İMARA AÇILMASI: Tapu Kanunu’nda yapılan değişiklik kapsamında Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli askeri alan bilgileri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilmesi esasa bağlandı. Yapılan mutabakat kapsamında, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nce çalışması tamamlanan 75 ilden 45 ilin dosyası haritalara işaretlenmek üzere MSB Harita Genel Komutanlığı’na gönderilmiş olup, 30 ilin dosyalarının kontrollerine devam edilmekte, kalan 6 ilin (Hatay, Diyarbakır, Ağrı, Hakkâri, İstanbul ve Van) arazi ölçüm çalışmaları sürdürülmektedir. Ayrıca, askerî birliklerin bulundukları yerlere ait imar planlama çalışmaları yapılmaktadır.”

KOSOVA’YA KURBAN ETİ: Kurban Bayramı faaliyetleri: Kabil Bölge Komutanlığı’nca 162’si şehit ailesi, 800’ü öksüz ve yetim çocuk olmak üzere bin 940 Afganlı aileye kurban eti, 247 aileye gıda paketi dağıtıldı. Bosna Hersek Türk Temsil Heyeti Başkanlığı’nca ihtiyaç sahibi aileler ziyaret edildi, hazırlanan 710 et paketi verildi. Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı’ndan ise 326 ihtiyaç sahibi aileye kurban eti dağıtıldı. Ayrıca Prizren Kışlası’nda Avusturya ve İsviçre askerlerinin bir kısmına kurban eti ikram edildi.

Haber Kaynağı: Akşam
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber