Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 21 Kasım 2014 - 18:33 Yorum: 0

Terim FIFA'nın dergisine konuştu

Türkiye Futbol Direktörü Terim, "Kalan tüm maçlarımız kazanabiliriz ama elemelerden geçemesek de bu dünyanın sonu değil" dedi.

Terim FIFA'nın dergisine konuştu

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 'Kalan bütün maçlarımız kazanabiliriz fakat elemelerden geçemesek de bu dünyanın sonu değil' dedi.

FIFA'nın haftalık dergisi 'FIFA Weekly'e konuşan Terim, Türk futbolunda istikrarlı kalmanın en ciddi problem olduğunu vurgulayarak, 'Bu sorunun üstünde çalışıyoruz. Yaklaşık 80 milyon nüfusu bulunan bir ülkenin yüksek potansiyeli olmaktadır fakat hakla noksan olduğumuz çok sayıda şey var' ifadelerini kullandı.

Türk futbolundaki hastalıkların çözülmesi için görevinin başında olduğunu vurgulayan Terim, 'Kulüplerin finansal sorunlarını halletmesi, statlara daha çok seyircinin gelmesi gerekiyor. Aynı zamanda yetenekli genç oyuncular bulmamız lazım. Bunun için buradayım. Milli takım teknik direktörü şekilde bu sorunlara çözüm bulabilmek için kendimi mesul görüyorum. Teknik direktörlük, görevimin sırf bir parçası. Bu sebeple ulusal takıma tekrardan imza attım sebebi ise TFF bunları yapmamı istiyor' diye konuştu.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 4 karşılaşmanın arkasından 4 puanla 4'üncü sırada bulunan Türkiye'nin gruptan çıkma şansıyla ilgili de Fatih Terim, 'Hiç belirgin olmaz. Kalan bütün maçlarımız kazanabiliriz ama elemelerden geçemesek de bu dünyanın sonu değil. Bununla başa çıkabiliriz. Amacım katıldığım her turnuvada final oynayabilecek kurda bir milli takım oluşturmak. Bunun için de vakte gereksinim var' değerlendirmesinde bulundu.

Terim, kendisiyle ilgili yaptığı değerlendirmede ise 'Duygusal bir yapıya sahip olmasaydım hiç bir şey başaramazdım. Duygusallık benim karakterimde çok çok ciddi bir yer tutuyor. Duyguların insanı zayıf yaptığını düşünebilirsiniz fakat bence ondan daha da önemlisi, onları denetim altına alabilmek. Bir bakarsınız taraftarlar siz alkışlıyor, 30 saniye sonra ise aşağılıyor. Teknik adam ve oyuncuların bununla başa çıkabilmesi gerekiyor' ifadelerini kullandı. 

Bir devir Fiorentina ve Milan kulüplerini çalıştırdığı İtalya'ya ait de Terim, 'Sanırım eşim ve çocuklarımla birlikte yaşadığım için orayı ikinci evim bunun şeklinde görüyorum. Belki bir gün arka dönerim, kim bilir?' dedi.

Terim, teknik direktörlük kariyerinde çok sayıda kusur yaptığını da belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

'Önemli bulunan bunlardan dersler çıkarmanız. Kendime karşı her süre dürüst oldum. Bu sebepten kişiliğimle teknik direktörlüğüm tıpkı pencereden algılanıyor. geçmişte pişmanlıklar yaşadığım vakalar da oldu fakat bundan böyle bunlar geride kaldı. Bugün herkes, herşeyi kendisinin bildiğini sanıyor.' 

Muhabir: Doğa Kırmızıoğlu

ETİKETLER: Terim , FIFAnın , dergisine , konuştu
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber