Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 01 Ekim 2014 - 11:18 Yorum: 0

Termal Kaplıcaları'nda bayram tatili yoğunluğu

Belediye Başkanı Atik: "Şu andan itibaren turizm işletme belgeli tesislerimiz aşağı yukarı tamamen dolmuş durumda. Pansiyon, otel ve moteller de yüzde 60-70 oranında doluluğa ulaştı"

Termal Kaplıcaları'nda bayram tatili yoğunluğu

YALOVA (AA) - İSMAİL ERSAN - Yalova'nın, kaplıcalarıyla ünlü Termal ilçesindeki otel, motel, apart ve pansiyonlarda doluluğun, Kurban Bayramı tatilinde yüzde 100'e çıkması bekleniyor.

Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerli ve yabancı turistlerin, her tatil döneminde olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da ilçedeki tesislere yoğun ilgi gösterdiğini ve burayı cazibe merkezi olarak gördüğünü söyledi.

Doluluğun, bayram tatili başlamadan bile iyi olduğunu vurgulayan Atik, "Bayramın da iyi geçeceğini düşünüyoruz" dedi.

Bayramda, Ortadoğu'daki tatilin uzun olması dolayısıyla bu coğrafyadaki ülkelerden turistleri de ağırlamayı beklediklerini vurgulayan Atik, Kurban Bayramı'na ilişkin hazırlıklarını tamamladıklarını anlattı.

İlçedeki turistik tesislerin yatak kapasitesinin 7 bin civarında olduğu bilgisini veren Atik, şöyle devam etti:

"Şu andan itibaren turizm işletme belgeli tesislerimiz aşağı yukarı tamamen dolmuş durumda. Pansiyon, otel ve moteller de yüzde 60-70 oranında doluluğa ulaştı. Kurban Bayramı tatili boyunca yatak kapasitemiz tamamen dolacak. Rezervasyonlardan bunu görüyoruz. Ortadoğu ve Arap ülkelerinden ilçemize en çok Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar'dan turist geliyor. Bu ülkelerden gelen misafirlerin harcama potansiyelleri, kişi başına, diğer turistlere göre daha yüksektir. Hem satın alma hem konaklamada harcadıkları paralar, bölgemizde önemli bir katma değer oluşturuyor. Bu turistler genellikle otel, motel ve apartlarda kalıyor. Bir kısmı özellikle apartlarda kalıyor çünkü kalabalık aile şeklinde geliyorlar. İlçemiz, beklenen turist yoğunluğunu karşılayabilecek kapasiteye sahiptir."

Atik, tatilin süresinin kısa olmasının, Termal'de faaliyet gösteren turizmcilerin lehine olduğuna dikkati çekti.

Bayram tatilleri bir hafta, 10 gün gibi uzun olduğunda vatandaşların genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerini tercih ettiğini bildiren Atik, "3, 4, 5 günlük bayram tatillerinde ilçemiz daha fazla tercih ediliyor. Kısa tatiller bize daha çok yarıyor. Dolayısıyla kısa tatillerde özellikle İstanbul ve çevre illerden yoğun bir şekilde turist geliyor. Bu, artık ilçemizde kanıksanır bir hale geldi" ifadesini kullandı.

Yılbaşından bu yana geceleme sayısının 600 bini geçtiğini aktaran Atik, bunun aralık ayı sonuna kadar 800 binlere ulaşacağını tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber