Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 19 Ekim 2017 - 20:53 Yorum: 0

Terme OMÜ Senatosuna ev sahipliği yaptı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Senato Toplantısı, Terme Meslek Yüksekokulunda (MYO) Rektör Prof.

Terme OMÜ Senatosuna ev sahipliği yaptı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Senato Toplantısı, Terme Meslek Yüksekokulunda (MYO) Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantı öncesi Senato Üyeleri, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul tarafından verilen yemekte bir araya geldi. Yemeğe; Terme Kaymakamlığına vekâlet eden Mustafa Güney, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Belediye Başkanı Şenol Kul ile Senato Üyeleri ve ilçe protokolü katıldı.

Terme Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi yaptığı selamlama konuşmasında, OMÜ Senatosunu Terme'de ağırlamaktan ötürü mutluluk ve gurur duyduklarını belirterek 2000 yılında başladıkları eğitim-öğretim faaliyetlerinin artarak devam ettiğini söyledi.

Programda konuşan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ülkenin yetiştirdiği ve kendilerinden çok şey beklediği üniversite kadrosunun ilk kez Terme'de toplanmasının çok anlamlı olduğunu ve kendilerini son derece onurlandığını vurguladı. Konuşmasında 300 kişilik Terme MYO yurdunun yatırım programına alındığı müjdesini veren Başkan Şenol Kul yapım çalışmalarının da en kısa sürede başlayacağını açıkladı.

"İstişarelerle en sağlıklı ve doğru kararları alamaya çalışıyoruz"

İlçelerde yapmış oldukları bu toplantıların ne kadar yararlı ve verimli olduğunu Terme'ye gelerek bir kez daha teyit ettiklerine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise bu buluşma ve birliktelikten bereket ve güzellik doğacağını vurguladı. Üniversite olarak yatay genişleme yerine mevcut yapıları daha da güçlendirip nitelikli hâle getirmeyi amaçladıklarını belirten Rektör Bilgiç yüksekokulların üniversiteye olan katkılarını çok önemsediklerini ancak bu sürecin sadece öğrenci hareketliliği ile değil kaliteli ve verimli bir şekilde gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti.

"İstişareyle en sağlıklı kararları almalıyız"

Prof. Dr. Bilgiç, "Bizler tabii bu çerçevede Gemicilik ve Deniz Bilimleri Fakültesinin en iyi ve nitelikli eğitimi nerede verebileceğini göz önünde tutacağız. Tabii bunu yaparken bu şehrin dinamiklerini, aktörlerini ve imkânlarını dikkate almak durumundayız. Bununla birlikte yöneticilerimiz ve ilgililerin mevcut görüş ve fikirlerini önemseyip istişareyle en sağlıklı ve doğru kararı almalıyız. İnsan ve mali kaynaklarımızı mümkün olduğunca verimli kullanmak boynumuzun borcu. Kararlarımızı özel beklentilerimiz yahut duygusallığımız belirlememeli, aksine bunu ülkemizin menfaatleri belirlemeli" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından birtakım ziyaretlerde bulunan Rektör Bilgiç, ilçe protokolü ve Senato Üyeleri, Kozluk OMV Fen Lisesi ziyaretinde sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet ettiler. Rektör Bilgiç ve beraberindeki ilçe protokolü ve Senato Üyeleri ayrıca öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi. Ziyaretin sonunda mevcut kantinlerinin daha büyütülmesi talebinde bulunan öğrenciler Başkan Şenol Kul'dan söz aldı.

Son olarak Kozluk bölgesindeki ormanlık alanda yürüyüşe çıkan protokol üyeleri bu esnada evlilik fotoğrafları çektiren yeni bir çifte de mutluluklar diledi.

Dolu dolu geçen Terme ziyaretinin ardından Rektör Bilgiç başkanlığındaki Senato, Terme Meslek Yüksekokulunda olağan haftalık toplantısını gerçekleştirdi.

Terme OMÜ Senatosuna ev sahipliği yaptı

Terme OMÜ Senatosuna ev sahipliği yaptı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber