Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 09 Mart 2015 - 16:38 Yorum: 0

Terme'de "Tarımsal Risk Alanları" araştırması başladı

SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Cengiz, Terme'de "Tarımsal Risk Alanları" araştırmasıyla ilgili Belediye Başkanı...

Terme'de 'Tarımsal Risk Alanları' araştırması başladı

SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Cengiz, Terme'de "Tarımsal Risk Alanları" araştırmasıyla ilgili Belediye Başkanı Şenol Kul’u makamında ziyaret etti.

Cengiz, Terme'de sel ve taşkınlara maruz kalan tarım topraklarının fiziksel, kimyasal ve morfolojik yönden değerlendirilmesi sonucu detaylı bir toprak haritası elde edileceğini belirtti.

"Ülkemizde ve dünyada yaşanan nehir taşkınları ve seller tarım arazilerinin zarar görmesine neden olduğu gibi ciddi can ve mal kayıplarına da sebep olan doğal afetlerden biridir" diyen Cengiz, şöyle devam etti:

"Özellikle son yıllarda küresel ısınmadan kaynaklı zamansız taşkınlar, derelerin ıslah edilerek yapılaşmaya açılması ve taşkın koruma yapılarının yetersiz oluşu gibi sebepler doğabilecek zararların boyutunu arttırmaktadır, dolayısıyla taşkından zarar gören tarım alanlarının ve tarım toprağındaki bozulmanın tespiti büyük önem kazanmaktadır. Yapacağımız çalışma sonucunda Terme ilçesinde geleceğe dönük tarım planlamalarında daha güvenilir yol haritaları ortaya çıkacak."

Şenol Kul, yapılacak çalışmaların çiftçilerin destekleme veya sigorta kapsamındaki uygulamalarına yön vereceğini belirterek, projeye olan katkıları ve bilgilendirmelerinden dolayı Prof. Dr. Cengiz'e teşekkür etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber