Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 30 Ağustos 2014 - 20:33 Yorum: 0

Termik santral projesine tepki için kamp kurdular

ZONGULDAK (AA) - Ereğli ilçesinde, Bayat ve Ballıca köyleri arasındaki sahil güzergahına yapılması planlanan termik santrale tepki amacıyla "Karadeniz Ereğli Çevre Platformu ve Karadeniz İsyandadır...

Termik santral projesine tepki için kamp kurdular

ZONGULDAK (AA) - Ereğli ilçesinde, Bayat ve Ballıca köyleri arasındaki sahil güzergahına yapılması planlanan termik santrale tepki amacıyla "Karadeniz Ereğli Çevre Platformu ve Karadeniz İsyandadır Platformu" üyeleri, Kireçlik koyunda kamp düzenledi.

Kampçılara destek için gelen CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Anadolu topraklarının hidroelektrik ve termik santrallere kurban edilmek istendiğini öne sürdü.

Suyun bulunduğu doğal güzelliklerin yok edildiğini iddia eden Onur, şöyle konuştu:

"Enerjiye ve suya ihtiyaç var. İktidarlar enerjiyi tercih ediyorlar. Çünkü tarım daha zahmetli ve onlar için rant yaratmıyor. Enerji işi rant yaratıyor. Vatandaş sahiplendiği zaman mutlaka geri adım atıyorlar. Burada da ciddi bir platform bu işi sahiplendi. Yapılması hedeflenen termik santralle ilgili bir çevresel etki değerlendirme süreci var. İnşaatı başlamamış. Biz de milletvekillerimizle bunu Meclis gündemine taşıyacağız. Burası meyvecilik ve tarımla geçinen bir bölge. Bu tür yatırımlarla birçok sektörü ortadan kaldırmanın ve oksijen kaynağını yok etmeye kimsenin hakkı yok. Bu büyük bir vatan hainliğidir."

Platform Sözcüsü Hatice Hacısalihoğlu ise İstanbul'dan 30 kişilik grupla Ereğli'ye geldiklerini anlattı.

Halkla dayanışma içinde olmayı hedeflediklerini anlatan Hacısalihoğlu, "Amasra, Sinop, Ordu, Rize ve Arhavi'ye gideceğiz. Ereğli'deki termik santral mücadelesiyle ilgili çevre platformu arkadaşlarımızla bir araya geldik. Termik mücadelesi Türkiye'de uzun yıllara dayanıyor. Gerçekten kömür ve farklı şekillerde oluşturulan santrallerin zararlarını biliyoruz. Umarım yararlı şeyler yaparız" ifadesini kullandı.

Ereğli Çevre Platformu Sözcüsü Eylem Ertuğrul da bölgede termik santral istemediklerini bildirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber